Acuut Zorgportaal genomineerd voor Computable Awards

25 maart 2015

Voor de Computable Awards 2015 zijn tien ICT-projecten in de zorg geselecteerd die afgelopen week, 19 maart 2015, tijdens de vakbeurs Zorg&ICT hun projecten mochten komen toelichten aan een vakjury. Deze tien projecten zijn voortgekomen uit 58 aanmeldingen in de categorie ICT project van het jaar in de zorg. Acuut Zorgportaal is er één van. 3 april wordt de top 5 bekend gemaakt, deze zijn officieel genomineerd voor de award en maken kans op de prestigieuze ICT-award die op 3 november wordt uitgereikt.

Het 'Acuut zorgportaal' is een webapplicatie die zorgverleners van meldkamers en SEH's direct inzage in de actuele beschikbare medische behandel-capaciteit biedt. Zij zien in één oogopslag of ziekenhuizen opnamestops hebben ingelast. Dit is te zien op een online geografische applicatie. Er doen al ruim 26 ziekenhuizen en 6 meldkamers mee en dit aantal groeit met de dag.

Finalist heeft als hoofdaannemer het portaal in een complexe omgeving gerealiseerd. Hierbij hebben wij nauw samengewerkt met Nictiz, de gebruikersgroep, de hosting-partij en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Lees ook: Nictiz ontwikkelt Acuut Zorgportaal applicatie