Artikel vanuit Finalist in de nieuwsbrief UM

17 juli 2015

In augustus 2014 zijn wij, Finalist, gestart met het project UMweb. Onze expertise is, onder andere, het ontwikkelen van websites welke gevoed worden vanuit een Content Management System (CMS). In het geval van de Universiteit Maastricht is er gekozen voor Drupal CMS vanwege de flexibiliteit en uiteenlopende mogelijkheden. 

Voordat we begonnen met de implementatie van het CMS, hebben we een achttal workshops gehouden om te inventariseren aan welke eisen de nieuwe website moest voldoen. Na deze eerste inventarisatie zijn we in oktober 2014 gestart met de implementatie. Het project wordt op een agile manier uitgevoerd. Dit betekent dat we in twee weken een stukje functionaliteit ontwikkelen en demonstreren. Voordeel is dat er na deze twee weken er werkende software is. Daarnaast is het eenvoudig om aanpassingen te doen door voortschrijdend inzicht.Sinds de start van de implementatie zijn we iedere week op dinsdag en woensdag op de Tapijnkazerne in Maastricht. De overige dagen werken we op ons kantoor in Maarssen. Het werken op locatie in Maastricht is ontzettend goed voor de samenwerking met de UM.

Finalist en de UM vormen één team, met een gemeenschappelijk doel. Door de korte lijnen weten we elkaar snel te vinden en kunnen, indien nodig, direct overleggen. De prettige sfeer die er binnen het team heerst, maakt het samenwerken een genot en het project een succes. We zijn nog bezig met de ontwikkeling en einde dit jaar is het resultaat van deze samenwerking online te zien.

Bron: Nieuwsbrief Universiteit Maastricht