Datalek bij het wereldwijd opererend netwerkbedrijf Cloudflare

24 februari 2017
Cloudflare

Uit het nieuws van vandaag is gebleken dat er een datalek is geweest bij Cloudflare. Cloudflare is een wereldwijd netwerkbedrijf dat ruim 5,5 miljoen websites beschermt tegen het offline gaan tijdens digitale aanvallen. Door het datalek was het voor kwaadwillenden mogelijk om gevoelige informatie te stelen van bedrijven. Gelukkig is het probleem inmiddels opgelost.

Tavix Ormandy, beveiligingsonderzoeker bij Google, ontdekte deze lek. In een test zag hij dat via dit lek onder meer wachtwoorden, cookies van websites en digitale sleutels waarmee beveiliging is uit te schakelen, te downloaden waren. Cloudfare geeft aan dat er geen aanwijzigingen zijn dat er misbruik is gemaakt van het lek.

Cloudflare

Cloudflare is enorm populair, omdat het de bereikbaarheid van websites vergroot. Dit doet het bedrijf door op lokale servers een recente versie van de websites te bewaren. Dit zorgt ervoor dat de site sneller is, maar ook dat deze bereikbaar blijft als er bijvoorbeeld DDoS-aanvallen worden uitgevoerd. Bij zo'n aanval wordt er heel veel internetverkeer naar een website gestuurd. Het netwerkbedrijf zorgt ervoor dat een site dit beter aankan. 

Bron: NOS

Reactie Finalist 

Wij willen graag laten weten dat wij van dit nieuws op de hoogte zijn. Hoogstwaarschijnlijk zijn er maar acht Nederlandse websites getroffen die gebruik maken van de diensten van Cloudflare, toch willen wij u erop attenderen. Wij vragen u, als u gebruik maakt van Cloudflare, de instructies van Cloudfare nauwlettend op te volgen. Daarnaast geven wij een dringend advies af om met grote regelmaat uw wachtwoorden te veranderen.