De voordelen & uitdagingen van de sprint-aanpak voor je design

8 november 2016
Agile

Ben jij een ontwerper van (online) software? En werk jij stap voor stap toe naar een optimale gebruikersbeleving? Dan loop je zeer waarschijnlijk ook tegen de nadelen van zo’n aanpak aan: het traject duurt vaak erg lang en het ontwerp blijft voor een groot deel gebaseerd op aannames.

Sinds een aantal jaren werken wij om die reden ­­met een ‘mensgericht voortraject’. Het mensgerichte voortraject zorgt ervoor dat al de belangrijkste kennis en inzichten in huis zijn voor je gaat bouwen. Maar dit kun je ook sneller bereiken. Hoe?

Welke aanpak zorgt ervoor dat je al vanaf de start agile werkt, tempo kunt blijven maken, geld kunt besparen en geen concessies hoeft te doen als het gaat om de gebruikersbeleving?

In een artikel dat gepubliceerd is op Frankwatching en geschreven door Finalister Marcel Schuitevoerder. Marcel is werkzaam bij Finalist in de rol van conceptontwikkelaar, adviseur en advocaat van de gebruiker. Marcel is sinds 1995 professioneel bezig met online media. Hij geeft advies van het strategische ‘wat’ tot en met een concreet en testbaar ‘hoe’.

Benieuwd naar het artikel? Vind hem hier!