Dutch Digital Agencies vraagt Finalist voor masterclass

23 februari 2017

Op donderdag 2 maart vindt de Communication and Multimedia Design (CMD) Talentendag plaats in Amsterdam. Natuurlijk is Finalist present bij deze dag. Tijdens deze dag zal Conceptontwikkelaar Marcel Schuitevoerder en/of Art Director Léanne Kempees een masterclass geven over wat nou echt belangrijk is bij het ontwikkelen van een goed design.

CMD

Communication and Multimedia Design is een opleiding voor digital interactive design. Bij deze opleiding ontwerpen en realiseren hbo-studenten digitale interactieve oplossingen die optimaal aansluiten bij de behoefte van de gebruiker.

Mensgerichte aanpak

Tijdens de CMD Talentendag zullen veel derde- en vierdejaars hbo-studenten van de opleiding Communication Multimedia Design aanwezig zijn om kennis op te doen tijdens de verschillende masterclasses omtrent het ontwikkelen van digitale producten en diensten.

Bij de masterclass van Finalist zullen we volledig ingaan op de gebruiker en de mensgerichte aanpak die daarbij hoort. Een webapplicatie is immers pas succesvol wanneer de gebruiker tevreden is. Hierbij bespreken we verschillende elementen die belangrijk zijn, voordat we daadwerkelijk beginnen met het implementeren van de techniek.

Zo krijgt de student kennis met het ontwikkelen van een klantenreis en maakt de student kennis met het ontwikkelen van persona’s. Tijdens een masterclass is het belangrijk om de studenten te prikkelen en te motiveren om de interactie tot gang te brengen. Daarom zal de kennis worden uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden waarbij de student actief kan deelnemen.

Na de masterclass zullen de studenten geïnspireerd weggaan en kennen zij alle stappen van een mensgerichte aanpak, oftewel eerst aandacht voor de mens en daarna voor de techniek. Kortom een erg interessante en leerzame masterclass voor onze toekomstige ontwikkelaars.  

Waarom Finalist?

Finalist is vanuit Dutch Digital Agencies gevraagd om een masterclass te komen geven voor de derde- en vierdejaars CMD-studenten. Dutch Digital Agencies is de branchevereniging en kennisorganisatie van de beste digitale bureaus.

Finalist vindt het belangrijk om zijn kennis over te dragen aan de CMD-studenten, zij zijn immers onze toekomst. Daarnaast beschikt Finalist over hoogopgeleiden professionals die veel ervaring hebben in het ontwerpen en realiseren van digitale oplossingen. Finalist weet als geen ander hoe belangrijk het is dat de gebruiker centraal staat.

Dus..

Ben jij een CMD-student en geïnteresseerd in onze aanpak? kom dan gerust langs op donderdagmiddag 2 maart 2017 om 15.00 uur bij Clockwork te Amsterdam!