Een gastcollege over Clojure

5 oktober 2015

Clojure is inmiddels een volwassen alternatief voor Java en JavaScript, waarmee je full stack applicaties kan ontwikkelen. Om de nieuwe generatie engineers wat bij te leren over de programmeertaal, heeft Finalister Michiel Borkent 1 oktober een gastcollege gegeven aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen (HAN) bij de opleiding Informatica. In het gastcollege werd een kleine introductie in Clojure gegeven en werd een voorbeeldapplicatie kort toegelicht.

Softwaresysteem implementaties worden tegenwoordig snel groot, inflexibel en duur in ontwikkeling en onderhoud. Dit conflicteert met de complexe functionaliteiten die gebruikers verwachten. Om toch te kunnen voldoen aan de groeiende complexiteit, moet de manier waarop de systemen worden gerealiseerd, simpeler worden. Clojure is hier een goede oplossing voor.

Michiel Borkent is Software Engineer bij Finalist. Hij is 3,5 jaar docent Informatica geweest op het HBO, maar wilde graag terug naar de praktijk. De slides en code van het gastcollege kan je hier vinden