Ehealth Convention 2015

2 oktober 2015

Dinsdag 29 september vond de tweede editie van e-Health Convention plaats in het Pakhuis De Zwijger te Amsterdam. Bij het uitverkochte evenement was Finalist aanwezig als partner en had een stand om Finalist te vertegenwoordigen. Verder heeft Directeur Innovatie, Johannes Maas, een sessie gehouden met als onderwerp 'inzicht door verbinding'. 

E-Health toepassingen en sensoren genereren namelijk grote hoeveelheden data, deze data vormt samen met de al bestaande hoeveelheid aan informatie een steeds grotere uitdaging voor instellingen, patiënten en zorgverleners. Hoe zorgt u ervoor dat uw patiënten of zorgverleners bedient met de juiste informatie? Kunt u informatie afkomstig van meerdere systemen zoals e-Health toepassingen, medische apparatuur en sensoren eenvoudig gebruiken en combineren? Johannes Maas liet zien hoe het Zorgbus platform kan worden ingezet om deze informatie te koppelen en verwerken, zodat de juiste informatie tijdig en veilig beschikbaar is voor de belanghebbenden.

De belangrijkste boodschap van het evenement is dat acute zorg verandert naar permanente zorg waarbij toepassingen, zoals sensoren het mogelijk maken om patiënten continue te bewaken. Dit houdt in dat zorg zich meer gaat richten op preventie door middel van technologie. Radboud UMC en Philips geloven bijvoorbeeld in een toekomst waarin patiënten met een chronische aandoening via een digitaal data-gedreven klinisch netwerk continue verbonden zijn met personen die actief betrokken zijn in het zorgproces van de patiënt. In de huidige situatie is dat wel anders; elektronische patiëntendossiers worden nog steeds afgeschermd, ook de patiënt zelf. De vraag naar inzicht in het patiëntendossier wordt steeds groter en zorg moet hierop inspelen.

Als afsluiter gaf de Amerikaan Jeffrey Dachis een plenaire sessie. Jeffrey Dachis is een ondernemer met diabetes. Hij bracht verschillende innovaties samen in één applicatie, namelijk One Drop. One Drop wordt als voorbeeld gegeven van innovatie vanuit de patiënt. De belangrijkste missie van Jeffrey Dachis is om problemen te voorkomen in plaats van op te lossen, wat een goede afsluiting is van het evenement.

Al met al was het een leuke, informatieve dag en zijn we weer op de hoogte van alle ontwikkelingen in e-Health!