Finalist en de eFinance-markt

15 december 2017

Op 30 november j.l. stond de 6e editie van het eFinancials in de agenda. Dit congres wordt georganiseerd door Emerce. Hans Beumer, verantwoordelijk voor Business development in de finance markt, was deze dag ook aanwezig. Het Dutch FinTech Landscape stond centraal.

Emerce houdt zich bezig met het (h)erkennen van opkomende technologieën en innovatieve bedrijfsconcepten. Het eFinancials congres is ervoor bedoeld om de laatste online-ontwikkelingen te bespreken en te bekijken wat voor invloed deze hebben op de financiële sector. Verder wordt er gekeken naar hoe deze kansen succesvol benut worden door hun eigen organisatie. Vooral het hoger- en middenmanagement van grote banken, verzekeraars, pensioenfondsen en overige financiële instellingen waren aanwezig.

Op het 1-daagse event zijn 30+ sprekers aanwezig met de meest interessante cases. Zo hebben onder andere MoneYou, Bunq en Yolt (applicatie van ING) een presentatie gegeven. Laatstgenoemde heeft aangetoond dat zij, doormiddel van een publieke API, veel gemakken bieden op hun platform. Met de end-to-end integratie kunnen onafhankelijke keuzes gemaakt worden tussen individuele financiële aanbieders (beste deal voor de consument). Open source is hierin de sleutel tot succes. De platforms kunnen rijker worden ingevuld door derde ontwikkelaars. Verder presenteerde Rabobank de volgende FinTech Ventures: loyalty bedrijf Stampwallet, blockchain intelligence bedrijf Dolfin en haar maatschappelijk verantwoorde pensioenbedrijf Penstable.

Hans Beumer, verantwoordelijk binnen Finalist voor de portalen en integratie oplossingen gericht op het financiële sector, ziet eFinance als een uitgelezen mogelijkheid om kennis uit te wisselen en inspiratie op te doen. Finalist heeft een belangrijke rol als het gaat om data-ontsluiting aan de eindklant en heeft succesvolle implementatie gerealiseerd voor onder andere Delta Lloyd (consumenten portaal), voor Eurocross (opdrachtgevers portaal) en RNHB (vastgoed financiering). Waar wij echt goed in zijn, is data vanuit de organisatie op een gebruiksvriendelijke manier aan de eindklant tonen. Hierbij bieden we een korte “time to market” vanuit een vooraf opgestelde business case met een scherp oog voor de TCO. Waarom wij dit zo goed kunnen? Finalist is gespecialiseerd en experts op het gebied van front-end technologie, data- en applicatie integratie en UX/Design. Finalist beidt Open source oplossingen specifiek gericht op de zorg-, onderwijs en financiële markt.