Finalist neemt iPROFS over

29 februari 2016
Finalist

Rotterdam, 1 maart 2016 – ICT-dienstverlener Finalist neemt per 1 januari 2016 met terugwerkende kracht alle aandelen over van iPROFS, internetspecialist op het gebied van portalen, contentmanagementsystemen en JAVA-technologie. Beide partijen zijn dit onlangs overeengekomen. Door de overname ontstaat een organisatie van 140 medewerkers met locaties in Maarssen, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Bij de overname gaan geen arbeidsplaatsen verloren.

Met de overeenkomst geeft Finalist verder invulling aan de strategie ‘Finalist verbindt mens en IT’. Hans Ketterings, algemeen directeur van Finalist: “Met deze overname verwerven we een uitstekende positie voor de uitbouw van onze consultancy en detachering van internetprofessionals. iPROFS heeft daarnaast expertise op het gebied van Internet of Things en mobiel. Dat is een goede aanvulling op onze huidige oplossingen: het begeleiden en realiseren van websites, portalen, big data en maatwerk applicaties, narrowcasting en integratie-oplossingen.”

iPROFS versterkt met de aandelenverkoop de dienstverlening aan zijn klanten. Ron Brinckman, oprichter en mede-eigenaar van iPROFS: “Wij zien deze stap als erkenning voor de bereikte marktpositie, klanttevredenheid en kwaliteit van onze dienstverlening. Door de samenvoeging zijn we in staat onze klanten completer te bedienen.” Brinckman wordt na de overname aangesteld als directeur allianties bij Finalist.

Over Finalist
Finalist verbindt mens en IT met een marktfocus op zorg en onderwijs. Finalist verbindt mensen en organisaties, mensen binnen organisaties, mensen en ‘dingen’ en organisaties met belangengroepen. Voor een optimale verbinding betrekt Finalist de eindgebruikers in het hele software creatieproces, is Finalist onafhankelijk in technologiekeuzes en omarmt het de open standaard als geen ander. De hoogopgeleide collega’s in Nederland werken vanuit Rotterdam, Maarssen en Eindhoven met passie aan doordachte open IT-oplossingen en diensten.

iPROFS
iPROFS ontwerpt, bouwt en beheert internettoepassingen. Dit varieert van het realiseren van websites, portalen tot mobiele oplossingen. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in detachering. Het hart van de gevoerde oplossingen is de JAVA-technologie. iPROFS is gevestigd in Amsterdam en sinds 2001 succesvol actief in de online dienstverlening. Voor meer informatie, ga naar www.iprofs.nl