Finalist wint award met project Modemuze

11 maart 2016
SplashAward

Gisteren was het zover, de jaarlijkse uitreiking van de Splash Awards 2016 in het Muntgebouw te Utrecht. De Drupal Splash Awards wordt georganiseerd door Stichting Drupal Nederland (SDN), de Nederlandse organisatie van vrijwilligers die de Nederlandstalige Drupal gemeenschap ondersteunt en de Drupal markt vergroot. Maar hoe kan je een Drupal Splash Award winnen? Dit kan wanneer je het beste Drupal project en de beste bijdragen hebt in de Benelux Drupal Community in één van de 9 categorieën.

Finalist was met 3 projecten genomineerd in 2 verschillende categorieën. In de categorie 'Onderwijs' waren de corporate website van Scalda én de Elektronische Leeromgeving van Grafisch Lyceum Utrecht genomineerd. In de categorie 'Community' het platform van Modemuze.

Finalist was met 7 man goed vertegenwoordigd om een prijs in de wacht te slepen. Op een feestelijke manier werd deze avond vormgegeven en werden de winnaars per categorie bekend gemaakt. In de categorie 'Community' heeft Finalist gewonnen met het project Modemuze. Finalist heeft hier een interactief en participatief platform gerealiseerd. Modemuze is een initiatief van 7 Nederlandse musea met een bijzondere mode- en kostuumcollectie. Het ontwikkelde platform bundelt de kracht van de diverse kennisgebieden en museale voorwerpen, spreekt een breed publiek aan, en laat dit participeren waarbij musea en de community kennis uitwisselen.

De oplossingen van complexe technische vraagstukken, zoals de dagelijkse import van ruim 90.000 collectie items, werden geprezen door de jury. De bijdragen aan de Drupal community, in de vorm van nieuwe modules en patches, en het behaalde succes van het platform bij de doelgroep waren de doorslaggevende factor. Finalist heeft vol trots de prijs in ontvangst genomen en is ontzettend blij dat het project de waardering krijgt die het verdiend.
Meer weten? Lees hier de case!