Finalister op podium tijdens DrupalJam 2017

11 mei 2017
Drupaljam2017

Op 24 mei presenteert Sean Blommaert over ‘Media in Drupal 8 core’ tijdens DrupalJam, het grootste Drupal congres van Nederland.

Over de presentatie

Drupal core is een geweldige tool voor het structureren en beheren van content. Het mist alleen enkele belangrijke functionaliteiten op het gebied van media management. Daar is de afgelopen tijd hard aan gewerkt door het Drupal 8 Media Initiative, waar Finalister Sean Blommaert deel van uitmaakt. Dit media team zorgt ervoor dat Drupal 8 out-of-the-box ondersteuning biedt voor het gebruik en hergebruik van media. Naast lokale afbeeldingen en bestanden, worden ook de integratie met externe mediakanalen als YouTube, Twitter en Instagram bekeken.

Tijdens de presentatie behandelt Sean de volgende onderwerpen:

  • Bestaande media-oplossingen in contrib
  • Doelstellingen en status van het Media Initiative
  • Visie en roadmap voor media in core
  • Upgrade pad van contrib naar core
  • Hoe bij te dragen aan het Media Initiative?

Over Sean Blommaert

Sean is senior developer binnen Finalist en actief betrokken bij de Drupal community. Vorig jaar nam hij nog een Drupal Splash Award in ontvangst namens Finalist voor het succesvolle project ‘Modemuze’.

Over DrupalJam

DrupalJam is een jaarlijks congres waar professionals bijeenkomen om code en kennis met elkaar te delen. Dit jaar vindt het plaats op 24 mei in de Fabrique te Maarssen. Tijdens het evenement zal de focus liggen op Drupal 8 en vormt ‘Retro Arcade’ het hoofdthema. Natuurlijk is Finalist als trouwe partner van Drupal ook dit jaar als goud sponsor aanwezig!