Getalenteerde vrouwelijke Java ontwikkelaar.

14 december 2017

Vaak wordt er gedacht dat er binnen de I(C)T een mannencultuur heerst, maar er zijn wel degelijk vrouwen werkzaam binnen de I(C)T-wereld. Onze Linda van der Pal is een echte Java ontwikkelaar en al vanaf 2012 in dienst bij iProfs, dat sinds begin 2016 onderdeel uitmaakt van Finalist. DZone, een online platform voor ontwikkelaars, heeft haar onlangs een publiek eerbetoon gedaan.

Linda is uitgeroepen tot 1 van de 10 meest getalenteerde vrouwelijke ontwikkelaars binnen de Java/JVM Community. Zij heeft bijgedragen aan een aantal grote ontwikkelingen in ‘Java space’. Zo is zij de oprichter van Duchess, een wereldwijde organisatie voor vrouwen die zich bezighouden met Java technologieën. Duchess bestaat nu 10 jaar en telt 550 leden verdeelt over 60 verschillende landen. De organisatie is ervoor bedoeld om de vrouwen met elkaar te verbinden en zo meer betrokkenheid te krijgen en zichtbaarder te worden binnen de Java Community.

Verder is zij ook medeoprichter van The Buddies Program. Dit initiatief is er voor ontwikkelaars die vaak alleen naar een conferentie of congres gaan en niet zo snel contacten met andere zullen leggen. The Buddies Program stelt dan groepen samen met de mensen die zich bij hun aangemeld hebben. Op deze manier ben je nooit alleen en heb je altijd aanspraak met iemand. Daarnaast is Linda ook Java Champion en één van de medeorganisatoren van Devoxx4Kids in Nederland.

Doordat zij zich zo actief inzet voor de Java Community vinden wij het dan ook meer dan terecht dat Linda deze welverdiende erkenning krijgt.