Highlights Red Hat Partner Conference 2017

23 juni 2017

Afgelopen week waren meerdere collega's van Finalist aanwezig bij de tweejaarlijkse Red Hat Partner Conference in Frankfurt (D). Vier dagen lang heeft Red Hat zijn partners getrakteerd op inspirerende en leerzame sessies en dat is een korte terugblik waardig.

De focus lag hierbij op het met partners succesvol samenwerken en gezamenlijk sterker te worden. Dit is noodzakelijk om onze klanten te ondersteunen bij Digitale transformatie. Een proces dat door gebruik van Red Hat producten prima ondersteund kan worden. 

De inhoudelijke presentaties over o.a. OpenShift, Red Hat Enterprise Linux, 3scale, Jboss Middleware en Ansible gaven de partners inhoudelijke handvatten om samen succesvolle projecten uit te voeren. 

Het streven van Red Hat is om producten te leveren aan haar klanten die ze in staat stellen om steeds sneller en beter nieuwe ideeën naar de markt te brengen. Door bij het ontwikkelen ook direct stil te staan bij de onderhoudskosten en inspanning kunnen deze omlaag worden gebracht. Hierdoor blijft er een groter deel van de budgetten over voor innovatie en deze innovatie helpt enorm bij het versterken van de positie van onze klanten!

Naast het inhoudelijke deel was er natuurlijk voldoende tijd om met andere partners in contact te komen. Door het publiek in teams te verdelen en deze tegen elkaar legendarische videospelletjes te laten spelen zoals Donkey Kong, Super Mario, Pac-man en Frogger werd een ontspannen sfeer en competitie gecreëerd. Leren en Lol kwamen bij elkaar tijdens de Open IoT night waar we aan de hand van microprocessors en andere componenten een kleine IoT toepassing maakte die reageert op temperatuur, luchtvochtigheid en aanraking. Op deze laagdrempelige manier werd de kracht van IoT en Red Hat nogmaals aangetoond. Het Lef en Leven werden ingevuld door Alastair Humphreys die vertelde over Micro adventures en zijn manier van denken en leven. Avonturen zijn dichterbij dan je denkt, de moeilijkste stap van een avontuur is naar buiten gaan en het beleven! 
 

Samenvattend was het een leerzaam en nuttig evenement waarin wij als Finalist nogmaals de gemeenschappelijke waarden van Open Source en samenwerking herkenden. We blijven verbonden en toegewijd aan het leveren van toegevoegde waarde aan onze klanten met Red Hat toepassingen en combineren deze met onze eigen kennis en vaardigheden!