Interactief kwaliteitshandboek voor Surplus gelanceerd

11 april 2017

Op dinsdag 4 april is het nieuwe interactieve kwaliteitshandboek voor Surplus Zorgroep live gegaan. Dit platform werd gerealiseerd door Finalist op basis van Drupal CMS. Dankzij het nieuwe handboek kunnen kwaliteitsdocumenten en –informatie gedeeld worden binnen Surplus en gebruikers kunnen nu interactief met deze documenten en informatie omgaan.

Interactief kwaliteitshandboek
Het handboek is bedoeld om kwaliteitsdocumenten en -informatie gemakkelijk en snel beschikbaar te maken voor de medewerkers van Surplus, op alle mogelijke locaties en devices. Het interactieve karakter van het handboek zorgt ervoor dat medewerkers hun ervaringen met collega’s kunnen delen m.b.t. de documenten, hun feedback kunnen leveren en de informatie kunnen waarderen. Ook is het handboek geïntegreerd met een ander extern kwaliteitssysteem: het Vilans KICK-portaal. Hiermee worden landelijk geldende zorgprotocollen ontsloten en in het kwaliteitshandboek gepresenteerd. De medewerker krijgt zo op basis van zijn zoekterm(en) alle relevante informatie getoond en kan vervolgens nog filtering toepassen via facetnavigatie om snel en gemakkelijk te kunnen zoeken. Voor de redacteuren van het kwaliteitshandboek is er een intelligent documentbeheerstructuur ingebouwd. Een document volgt een bepaalde workflow van auteur naar beoordelaar tot publicatie. Tijdens de ontwerpfase werd de werkwijze van de gebruiker centraal gesteld om zo een gebruiksvriendelijk en prettig werkbaar kwaliteitshandboek te realiseren.

Surplus
Surplus Zorgroep biedt een gevarieerd aanbod op het gebied van zorg, wonen en welzijn in West- en Midden-Brabant. Voor verpleegzorg, thuiszorg, dagbesteding en zorg in woongroepen kan men onder andere bij Surplus terecht. Surplus heeft 2200 medewerkers in dienst en 1400 vrijwilligers tot haar beschikking.