Nierstichting Rally 2015

10 juli 2015

Op 20 juni was het zover; de 14e editie van de Nierstichting rally ging van start. De rally is een sponsor event waarbij geld wordt ingezameld voor de Nierstichting. De rally wordt gereden in oldtimers in zowel een tour- als sportklasse. Finalist heeft meegereden met de Zorgbus, een Volkswagen T1 camper uit 1967, het enige busje onder de deelnemers.

Bestuurder Hans Ketterings en navigator Johannes Maas hebben laten zien dat je ook met een busje een geduchte tegenstander bent in een veld vol sportwagens. Zo kregen we het verzoek iets rustiger aan te doen in de bochten aangezien de andere deelnemers bang waren er uit te vliegen als ze ons probeerde bij te houden. Nou zijn de stuurmanskunsten van onze algemene directeur ook wel boven gemiddeld te noemen. Navigeren moest op verschillende manieren, gewoon met een kaart (zonder schaal, veel succes), maar ook stukken met pijlen. Onderweg moesten ook bordjes worden opgeschreven en controle stempeltjes worden gehaald, kortom opletten geblazen, en nee geen gps, erg leuk en het ging lekker want wij letten, net als tijdens het werk goed op de koers en de juiste snelheid.

Het was al met al een mooie dag, goed georganiseerd met een fijn deelnemersveld en prachtige route. Voor de Nierstichting is 18.000 euro ingezameld, ik ben er trots op dat wij hier ook een bijdrage aan hebben kunnen leveren. Benieuwd naar de uitslag en foto’s van dit mooie event? Check dan even de website van de organisatie.

Johannes Maas
Innovatie Directeur