Nieuwe website voor Open Universiteit

14 februari 2017

De vernieuwde website van de Open Universiteit is live gegaan. De vernieuwde opzet en design maken de site tot een communicatiekanaal dat voldoet aan de eisen van deze tijden en waarmee de diverse doelgroepen op een helder manier in hun informatiebehoefte voorzien kunnen worden.
 

De nieuwe website heeft een moderne en overzichtelijke uitstraling waar alle informatie van de OU goed toegankelijk is via een logische navigatiestructuur en een goede zoek- en filterfunctionaliteit. Het opleidingsaanbod en de studiemogelijkheden worden op een eenduidige wijze ontsloten, zodat studenten en toekomstige studenten zich snel en goed kunnen oriënteren. Daarbij hebben zij tevens de mogelijkheid om meer informatie en brochures aan te vragen of zich direct in te schrijven. Daarnaast worden nieuws, evenementen, activiteiten en algemene informatie ook op een duidelijke wijze gepresenteerd.

In juli 2016 is Finalist gestart met de realisatie van de nieuwe website welke gebaseerd is op Liferay Portal 6.2. Samen met de OU en het designbureau Hello Sunshine is de site volgens een Agile methodiek ontwikkeld. Naast de inrichting van het CMS en de content en pagina structuren zijn een aantal koppelingen met backend systemen (o.a. voor opleidingen, brochures en medewerker profielen) gerealiseerd, zodat altijd de meest actuele informatie op de website getoond wordt.

 
Open Universiteit
De Open Universiteit is een landelijk opererende universiteit die gespecialiseerd is in deeltijd online onderwijs. Zij heeft als maatschappelijke taak het aanreiken van een tweede kans of tweede weg voor het volgen van hoger onderwijs aan volwassenen die daar eerder niet aan zijn toegekomen.