Nieuwste trends ontdekt bij vakbeurs Zorg & ICT

20 maart 2017

Van dinsdag 14 maart tot en met vrijdag 17 maart vond de vakbeurs van Zorg & ICT weer plaats. Tijdens de beurs heeft Finalist veel inspiratie op gedaan en is zij weer up to date van alle trends en ontwikkelingen rondom de Zorg en ICT.

Digitale Transformatie
De jaarlijkse vakbeurs bestond uit 5 grote hallen, waaronder twee grote hallen voor de zorg & ICT. Reden genoeg voor Finalist om een kijkje te nemen bij de nieuwste trends en ontwikkelingen. Een veelvoorkomende trend was de ‘’Digitale Transformatie’’. Hierbij gaat het om een doelbewuste verandering binnen een organisatie op het gebied van digitalisering. Digitale Transformatie is een versnelde en diepgaande transformatie van zakelijke activiteiten, processen, bedrijfsmodellen en competenties. Door digitalisering moeten organisaties een digitale transformatie ondergaan om niet achterop te raken. De transformatie zorgt onder andere voor een verbeterde klantwaarde. Ook binnen de zorg is dit onderwerp een belangrijk fenomeen. Digitalisering ontwikkelt zich erg snel, wat zorgt voor nieuwe innovatieve oplossingen waaronder ook nieuwe ICT-toepassingen en –diensten die de zorg optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een vernieuwende ICT-toepassing die de relatie tussen artsen en patiënten verbeterd, waarbij patiënten bijvoorbeeld direct online contact kunnen krijgen met een specialist of een afspraak kunnen maken met een arts. Doordat Finalist veel verschillende oplossingen realiseert binnen de zorgsector is het voor haar dus extra interessant om te kijken hoe ver haar klanten zijn op het gebied van digitalisering. 

Zorg & ICT
De Zorg & ICT is een kennisplatform voor mensgericht zorginnovatie.  Zo doet Zorg & ICT er alles om informatie en inspiratie op te doen voor het verbeteren van processen en toepassingen in de zorg. Tijdens de vakbeurs kunnen zorgprofessionals op de hoogte blijven van de laatste ICT-toepassingen en –diensten ter optimalisatie van de zorg.