Partner Liferay is Gartner's Magic Quadrant 2018

25 januari 2018

Onze partner Liferay is namens Gartner uitgeroepen tot leider in het Magic Quadrant 2018 voor Digital Experience Platforms (DXP).

Gartner is één van de bekendste advies- en onderzoeksbureau op het gebied van informatietechnologieën. Een Gartner Magic Quadrant is het resultaat van een onderzoek in een specifieke markt. Zij onderzoeken alle relevante concurrenten en positioneren hen daarna.

Volgens Gartner is een goed werkende DXP een set van geïntegreerde technologieën (gebaseerd op een gemeenschappelijk platform) dat een breed scala aan doelgroepen een consistente, veilige en gepersonaliseerde toegang biedt tot informatie en applicaties. Samen met 21 softwareleveranciers zijn zij beoordeeld op de compleetheid van de visie en het uitvoerbare vermogen.

Het Magic Quadrant for DXP is de opvolger van het Magic Quadrant for Horizontal Portals, Liferay was hier ook de afgelopen 7 jaar de leider van. Liferay laat weten blij te zijn met de erkenning die zij krijgen als leider van 2018. Het is een bevestiging voor hun werk en dat zij de transformatie van traditionele portalen naar digitale ervaringsplatformen goed hebben doorstaan, zo is er zelfs Liferay DXP opgericht. Deze transformatie vloeit voort uit de verandering in behoefte van de digitale business. De digitale business vereist nu steeds meer integraties en personalisatie, omdat de interactie met klanten daar ook plaats vindt. Liferay DXP maakt het mogelijk voor ondernemingen om hun digitale strategie sneller en effectiever uit te voeren.

Finalist is al jaren Platinum Service Partner van Liferay. Dankzij deze partnership hebben wij al verschillende opdrachtgevers (Eurocross, 's Heeren Loo, Open Universiteit) op basis van Liferay een prachtige IT-oplossing kunnen bieden. Wij zijn dan ook blij met de uitslag van het onderzoek en onderschrijft het vertrouwen dat wij hebben in Liferay.