Peter Noordanus nieuwe commissaris Finalist [Persbericht]

4 juni 2020

Rotterdam, 4 juni 2020 – Peter Noordanus is aangesteld als commissaris in de Raad van Commissarissen (RvC) van Finalist. Met de uitbreiding van de RvC met Peter is de Raad goed vertegenwoordigd op verschillende gebieden. Naast toezichthouden, vervult hij de rol van adviseur publiek-private samenwerking. Tevens brengt Peter waardevolle ervaring met zich mee om de organisatie naar een hoger niveau te tillen. 

 

 

Peter Noordanus is momenteel voorzitter van het LSOAO. Tijdens zijn carrière werkte hij voor het Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en verschillende denktanks met betrekking tot ruimtelijke ordening en vastgoed. Ook was hij hoogleraar onroerend-goedrecht aan TU Delft. Hij werkte 11 jaar als wethouder in Den Haag, daarna als voorzitter van de VROM-raad om vervolgens als directievoorzitter van AM Ontwikkeling aan te treden. Ook was hij voorzitter van de NEPROM, de Nederlandse brancheorganisatie voor projectontwikkeling bedrijven. In de zomer van 2010 werd hij benoemd tot burgemeester van Tilburg. Noordanus is getrouwd en heeft twee dochters. 

Peter Noordanus over zijn aanstelling: ”Ik heb me in mijn loopbaan altijd het meest thuis gevoeld op het grensvlak van publiek en privaat. Het verbinden van ondernemerschap aan de realisatie van publieke doelen. Als CEO van een ontwikkelbedrijf met overheden samenwerken in gebiedsontwikkelingen. Als burgemeester werken aan een reeks van coalities met bedrijven die mijn gemeente verder konden helpen. Bij Finalist zie ik slimme IT-oplossingen op terreinen als onderwijs en zorg, die maatschappelijke instellingen en overheden kunnen helpen klantgerichter en effectiever te werken. Een bedrijf waar ik me graag aan verbind.“

Wibo Pollmann, algemeen directeur/bestuurder Finalist: “Ik ben zeer verheugd met de benoeming van Peter Noordanus als commissaris van Finalist. Peter heeft veel ervaring als bestuurder in zowel de private als de (semi) publieke sector. Ik ken Peter als zeer plezierig in de omgang, iemand die zijn nek durft uit te steken, analytisch scherp is, vertrouwen geeft en mij voorziet van gedegen feedback. Ik zie Peter als van hoge toegevoegde waarde om de dienstverlening van Finalist op (nog) hoger niveau te krijgen en kijk dan ook uit naar de samenwerking".

Over Finalist

Finalist is dé nummer 1 in software ontwikkeling, software integratie en software presentatie voor de markten zorg, zekerheid, onderwijs, media en maatschappij. Sinds 1988 hebben wij ons gespecialiseerd in software voor organisaties die met veel mensen interacteert en helpt op belangrijke momenten in een mensenleven. Onze software en dienstverlening is van essentieel belang voor de organisaties die we bedienen; wij verbinden mensen met informatietechnologie. Hierdoor kunnen mensen beter geïnformeerd en met meer context op belangrijke levensmomenten keuzes maken. De 85 hoogopgeleide collega’s in Nederland werken vanuit Rotterdam en Maarssen. Kijk voor meer informatie op www.finalist.nl.

Noot voor de redactie

Meer informatie:
Finalist
Ewout Lap, Hoofd Marketing & Communicatie
T: 06 292 182 74
E: [email protected]