Service design: zo verbeter je de beleving van een applicatie [5 manieren]

14 november 2016
Design

Met jouw software wil je gebruikers helpen om efficienter te werken en kennis te delen. En zowel IT als design probeert jouw gebruiker daarbij te helpen, maar dan wel op een iets andere manier. IT richt zich vooral op het bieden van functionaliteit. En zonder design, heeft een bepaalde tool al snel te veel opties.

Technologie is leuk, nuttig en hard nodig, maar het gaat uiteindelijk om mensen. Het gaat om ons. En dat mogen we niet uit het oog verliezen. De verbinding tussen mens en IT is en blijft het ultieme doel. En een optimale gebruikersbeleving helpt om dat doel te bereiken. In dit artikel zijn 5 verbeterpunten vanuit design uitgewerkt om de beleving van een applicatie te verbeteren. 

Het artikel 'De beleving van een applicatie verbeteren. (+5 verbeterpunten!)' is gepubliceerd op Frankwatching en geschreven door Finalister Léanne Kempees. Léanne is werkzaam binnen Finalist als Art Director/Digital Designer. Als Art Director/Digital Designer heeft ze veel ervaring in het ontwerpen en visualiseren van merken. Daarnaast heeft ze ervaring met het opzetten en aansturen van creatieve teams, het maken van publiekstijdschriften en allerhande drukwerk.

Benieuwd naar het artikel? Vind hem hier!