Terug in de tijd op DrupalJam met de Nintendo NES

29 mei 2017

Op woensdag 24 mei 2017 vond het jaarlijks evenement DrupalJam plaats in de Fabrique te Maarssen. DrupalJam is een congres waarbij ca. 350 internet professionals uit voornamelijk Nederland en België bij elkaar komen. Ze hebben affiniteit met het CMS-systeem Drupal, om code en kennis met elkaar te delen. Tijdens het evenement lag de focus op Drupal 8 en was ‘Retro Arcade’ het hoofdthema. Retro Arcade is het spelen van oude spellen zoals Pacman en Tetris. Natuurlijk was Finalist als trouwe partner van Drupal ook dit jaar als Goud sponsor aanwezig!

Als Goudsponsor had Finalist een eigen zaal waar sessies werden gegeven. Zo sprak onze Finalister Sean Blommeart over Media in Drupal 8 Core.

Wat is Media in Drupal 8 Core eigenlijk?
Drupal Core is een geweldige tool voor het structureren en beheren van content. Het mist alleen enkele belangrijke functionaliteiten op het gebied van Media Management. Daar is de afgelopen tijd hard aan gewerkt door het Drupal 8 Media Initiative, waar Finalister Sean Blommaert deel van uitmaakt. Dit media team zorgt ervoor dat Drupal 8 out-of-the-box ondersteuning biedt voor het gebruik en hergebruik van media. Naast lokale afbeeldingen en bestanden, wordt ook de integratie met externe mediakanalen als YouTube, Twitter en Instagram bekeken.

Tijdens de sessie behandelde Sean de volgende onderwerpen:

  • Bestaande media-oplossingen in contrib;
  • Doelstellingen en status van het Media Initiative;
  • Visie en roadmap voor media in Core;
  • Upgrade pad van contrib naar Core;
  • Hoe bij te dragen aan het Media Initiative?

Wilt u meer hierover weten of de presentatie ontvangen? Neem contact op met Kristel Hoonhoud via [email protected] of 06 55721316.

Wij waren tijdens dit evenement erg herkenbaar in onze oranje Finalist polo's. Uiteraard bezochten onze ontwikkelaars ook verschillende sessies. Tussen de sessies door was er tijd om gezellig bij te praten met elkaar en met de sponsoren. Zo konden de professionals bij ons het retro spel Donkey Kong spelen op de Nintendo NES. Daarnaast hadden we een mooie giveaway, namelijk oranje Drupaljam!