Terugblik ‘Power to Innovate 2015’

2 februari 2015

Continuïteit waarborgen in een snel veranderend (IT-)landschap was het centrale thema van Power to Innovate 2015 van donderdag 22 januari 2015 wat in Supernova (Jaarbeurs Utrecht) plaatsvond. Het programma was beladen met sprekers die spraken over snel en accuraat anticiperen op plotseling opkomende business uitdagingen en markttrends, zoals Big Data, Mobile, Cloud en Internet of things. Een terugblik op de dag door het uitlichten van een aantal sessie's:

De IT-organisatie anno 2015: rustig laten uitsterven of radicaal veranderen

Marco Gianotten, CEO, Giarte
Marco Gianotten trapte als keynote spreker af met het feit dat een lagere Total Cost of Ownership (TCO) niet langer de belangrijkste drijfveer is. Wie goed kijkt naar de perfecte storm aan trends merkt op dat het spel draait om nieuwe waardecreatie en uiteindelijk het bestaansrecht van bedrijven. En dat is even slikken voor IT-afdelingen: je oude bestaansrecht verdwijnt in rap tempo en wat komt er voor in de plaats met de digitalisering van verdienmodellen? Marco Gianotten schetste de route, opties en benodigde competenties met aansprekende voorbeelden en video’s  om IT-afdelingen beter en succesvoller te maken met het oog op de toekomst.

Vooruitgang door openheid; inzet van integratie om ‘Best of Breed’ technologie te laten excelleren

Johannes Maas, Directeur Innovatie Finalist en Ton Swieb, Solution Expert Finalist
Johannes Maas startte met de stelling: gesloten systemen helpen organisaties niet vooruit. Door synergie te creëren tussen de ‘best or breed’ systemen in een ICT-landschap ontstaat er meer inzicht. Inzicht in de totale informatiestromen is zeer waardevol en helpen organisaties vooruit. Hij vertelde dat een holistische kijk op ICT-informatie, i.p.v. een monolithische, uiterst belangrijk is om voorbereid te zijn op toekomstige situaties.

Door het inzetten van integratietechnologie creëert men synergie tussen uw ‘best or breed’ systemen. Deze interoperabiliteit kan alleen ontstaan als er gebruik wordt gemaakt van open standaarden. Aan de hand van cases van Hogeschool Utrecht en Marnix Academie liet Ton Swieb zien hoe synergie door integratietechonologie tot stand is gekomen.

Hoe Open Source de wereld digitaal transformeert

Vincent Everts - technologie- en duurzaamheid trendwatcher, ondernemer, gadget-freak, columnist en recensent.
Vincent sloot het evenement af door op aanstekelijke wijze bijzondere voorbeelden van trends uit te lichten. Met prikkelende video’s en scherpe stellingen vormde zijn optreden een fantastische afsluiting van het geslaagde evenement.

Finalist Red Hat Advanced Business Partner

Finalist heeft ‘Power to Innovate 2015’ samen Red Hat en haar vijf partners in Nederland georganiseerd. Als Advanced Business partner heeft Finalist uitgebreide kennis van het Red Hat middleware platform. Voor onze opdrachtgevers zetten we de open Red Hat producten in om solide Enterprise Open Source software op maat te ontwikkelen.

Bent u benieuwd naar meer foto's van dit evenement? Klik hier!