Terugblik Innovatiemiddag 2015

23 november 2015

Donderdag 19 november was het zover; de Finalist Innovatiemiddag 2015. Dit jaar werd de middag gehouden in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Deze locatie paste perfect bij het thema van de middag, namelijk ‘Op Expeditie’. De sprekers en de uitreiking van de Innovatietrofee maakte het thema helemaal compleet en zorgde voor een geslaagde middag.

Benieuwd naar de foto's? Klik hier!

De middag is bedoeld om opdrachtgevers, partners en relaties te inspireren. De sprekers hebben dit perfect ingevuld met hun sessies die de aanwezigen aan het denken hebben gezet. Ze gaven een andere kijk op de wereld, een innovatieve kijk op de wereld.

Na de opening van algemeen directeur Hans Ketterings, inspireerde Dennis Karpes de aanwezigen met zijn verhaal. Dennis Karpes is marketeer en wereldverbeteraar en vertelde over zijn nieuwste project Just Digg It. Dennis heeft dit project opgericht om verwoestijning in Azië, Afrika en uiteindelijk heel de wereld tegen te gaan. Zijn boodschap was om niet alleen de verhalen over de verwoesting van de aarde aan te horen, maar om er met z’n alle daadwerkelijk mee bezig te zijn, een betere wereld scheppen: Just Digg It! Meer informatie? Kijk op de website van Naga Foundation.

Na de sessie van Dennis Karpes werd de Innovatietrofee uitgereikt. De 10 meest innovatieve projecten die Finalist dit jaar heeft gedaan, waren genomineerd voor de trofee. Directeur Innovatie Johannes Maas maakte de winnaar van 2015 bekend: Grafisch Lyceum Utrecht met het project Elektronische Leeromgeving.
Benieuwd naar de andere 9 genomineerden?

De tweede spreker op de Innovatiemiddag was Ruud Veltenaar. Filosoof, trendwatcher, bevlogen leider, maatschappelijk betrokken investeerder en al meer dan 20 jaar ‘serial entrepreneur’. Hij vertelde over hoe de wereld op z’n kop staat en hoe wij ervoor moeten zorgen dat we de wereld goed blijven zien: door ook op onze kop te gaan staan. Met voorbeelden legde hij zijn theorie uit en zette hij de aanwezigen aan het denken over de impact die de technologische veranderingen in de wereld gaan hebben. Omdenken, dat is wat de mens moet doen om verder te komen en om de wereld te verbeteren.

Voor Finalist en de aanwezigen was de middag erg inspirerend en de sprekers hebben met hun innovatieve verhalen een andere kijk op de wereld gegeven. Een geslaagde middag en Finalist kijkt uit naar volgend jaar!