Twee Drupal Splash Awards: Universiteit Maastricht & Scalda

16 juni 2017

Gisteravond was het zover, de jaarlijkse uitreiking van de Splash Award 2017 in Citysense te Utrecht. Vorige week kregen we te horen dat Finalist genomineerd was met twee klantencases binnen de categorieën onderwijs en Social/Community. Zo waren we met Universiteit Maastricht genomineerd met de corporate website in de categorie Onderwijs. Met MBO-instelling Scalda zijn we genomineerd met het studentenportaal in de categorie Social/Community.

Maar hebben wij deze prijzen ook daadwerkelijk gisteren in de wacht mogen slepen?

Finalist was met een grote groep vertegenwoordigd op de bijzondere gala-avond. Op een feestelijke manier werd deze avond vormgegeven en werden de winnaars per categorie bekend gemaakt. Geloof het of niet, maar Finalist heeft beide Splash Awards in de wacht mogen slepen. Daarnaast zijn we ook nog eens in de top 3 geëindigd van de beste Drupal websites in Nederland. We kunnen wel zeggen dat we erg trots zijn op dit resultaat.

Ode aan onze ontwikkelaars, maar ook aan deze twee mooie klanten!

Selfies op het moment van de uitreiking! 

Case: Scalda - Studentenportaal
Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en volwasseneneducatie. Als opleidingsinstituut wilde Scalda studenten, medewerkers en ouders van studenten informeren over de school, studentencijfers, examendata, dienstregelingen, enzovoort. Scalda ontwikkelde daarom een portaalstrategie om hun gebruikers op een transparante en persoonlijke manier te informeren.

Lees hier meer over het studentenportaal van Scalda

Case: Universiteit Maastricht – Corporate website
De Universiteit Maastricht(UM) staat in binnen- en buitenland bekend om haar unieke onderwijssysteem: het probleemgestuurde onderwijs (PGO). Bovendien profileert de UM zich door de sterk internationale oriëntatie. Een toenemend aantal studenten uit zowel heel Nederland als ook het buitenland kiest voor het Maastrichtse systeem.

De website van de UM was aan vernieuwing toe. Studenten, medewerkers en externen gaven aan dat ze de informatie die ze zochten niet konden vinden vanwege de ondoorzichtige menu-indeling en de niet-adequaat-werkende zoekmachine. 

Lees hier meer over de corporate website voor de UM

Drupal Splash Awards 2017
Splash Awards 2017 wordt georganiseerd door Stichting Drupal Nederland (SDN), de Nederlandse organisatie van vrijwilligers die de Nederlandstalige Drupal gemeenschap ondersteunt en de Drupal markt vergroot. Maar hoe kan je een Drupal Splash Award winnen? Dit kan wanneer je het beste Drupal project en de meeste bijdrage in de Benelux Drupal Community hebt geleverd in één van de negen categorieën.