Uitslag Computable Awards 2016

2 november 2016
Computable Awards

Gisterenavond vond in het Beatrix Theater in Utrecht de uitreiking van de elfde editie van de Computable Awards plaats. In totaal werden er twintig prijzen uitgereikt. Finalist is trots op haar twee nominaties voor: ‘Best Digital Company van het jaar’ en ‘ICT-detacheerder van het jaar’.

Tijdens een spectaculaire show met cabaret, dans en muziek werden twintig awards uitgereikt aan de winnende organisaties. Computable-lezers konden daarvoor tot 10 oktober 2016 hun stem uitbrengen. Dit jaar was er een recordaantal stemmen behaald: 67.000.

Best Digital Company van het jaar

Computable nomineerde Finalist met het project Modemuze waarmee we een interactief en participatief platform hebben gerealiseerd. Modemuze is een initiatief van zeven Nederlandse musea met een bijzondere mode- en kostuumcollectie. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 aanleiding om Finalist te nomineren in de categorie Digital Company van het jaar.

ICT-detacheerder van het jaar

Computable nomineerde Finalist omdat we per 1 januari 2016 iProfs, internetspecialist op het gebied van portalen, contentmanagementsystemen en Java-technologie, overnamen. Door de overname bouwt Finalist zijn consultancytak uit en kan het internetprofessionals gaan detacheren. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 reden om Finalist te nomineren in de categorie ICT-detacheerder van het jaar.

In achttien categorieën bepaalde de lezers voor 50 procent wie wint, in de negentiende categorie gaven de lezers met hun stem een advies richting de redactie van Computable. De winnaar in de categorie Digital Innovation of the Year werd volledig door de jury bepaald. Finalist kwam met haar nominaties niet in aanmerking voor een award.