Vernieuwd onderwijsportaal MyEUR gelanceerd

14 december 2016
MyEUR

Op 24 november 2016 is het vernieuwde onderwijsportaal MyEUR live gegaan. Met MyEUR heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam een portaal gerealiseerd, waarin studenten alles kunnen vinden wat zij nodig hebben om hun studie succesvol te kunnen doorlopen. Het team dat MyEUR gerealiseerd heeft, bestond uit een divers team van onder andere medewerkers van Erasmus, studenten en Finalisters.

MyEUR geeft een student toegang tot alle informatie die relevant is voor zijn of haar studie. Altijd, overal en op elk moment. Alles wat een student nodig heeft, wordt getoond op één plek, zodat alle relevante informatie, op elk device, bij elkaar staat.

Om het portaal tot stand te brengen, is er met een multidisciplinair team scrum gewerkt. Een studentenpanel is continu betrokken geweest bij de ontwikkeling om de gebruikersbehoeften van studenten te kunnen verwoorden. De student staat centraal. Voor de Erasmus Universiteit is dit een nieuwe manier van werken die, na het lanceren van MyEUR voortgezet gaat worden. Naast een nieuw portaal is de Erasmus Universiteit dus ook een nieuwe manier van werken rijker.

MyEUR wordt na lancering doorontwikkeld. Wat er nu staat, is nog maar het begin van wat gaat komen. Periodiek zullen nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden, zodat MyEUR steeds completer en daardoor steeds waardevoller wordt voor studenten.

Alle studenten kunnen op het portaal feedback achterlaten, zodat het ontwikkelteam, waar nodig, MyEUR kan verbeteren. Het doel is om samen een portaal te realiseren dat zo goed mogelijk voorziet in de behoefte van die belangrijke eindgebruiker: de student.