Waarom visueel brainstormen zoveel oplevert voor software-ontwikkeling

17 november 2016
visueel brainstormen

Brainstormen doe je altijd als je een nieuw systeem gaat ontwikkelen of een bestaand platform gaat uitbreiden. Het doel van zo’n sessie is om - in een relatief korte tijd - veel bruikbare ideeën te verzamelen. Op basis daarvan kun je later een gebruikerservaring gaan ontwerpen.

Stel, je wil een visuele brainstorm organiseren om ideeën te verzamelen, concepten en oplossingen te bedenken voor een nieuwe website, leer-of werkomgeving, webshop, portal of iets vergelijkbaars. Wanneer doe je dat dan in het proces en hoe pak je dat aan? In het artikel zijn 4 stappen uitgewerkt om aan de slag te gaan met visueel brainstormen. Daarnaast delen we onze belangrijkste best practices. 

Het artikel 'Waarom visueel brainstormen zoveel oplevert voor software-ontwikkeling.' is gepubliceerd op Frankwatching en geschreven door Finalister Léanne Kempees. Léanne is werkzaam binnen Finalist als Art Director/Digital Designer. Als Art Director/Digital Designer heeft ze veel ervaring in het ontwerpen en visualiseren van merken. Daarnaast heeft ze ervaring met het opzetten en aansturen van creatieve teams, het maken van publiekstijdschriften en allerhande drukwerk.

Benieuwd naar het artikel? Vind hem hier!