Wibo Pollmann is nieuwe directeur Finalist

14 mei 2019

Wibo Pollmann is de nieuwe algemeen directeur van Finalist. Hij gaat bij de Finalist leiding geven aan de groeiambities op het gebied van internetsoftwaretechnologie en it-diensten binnen de zorg, onderwijs en zekerheid. Pollmann was eerder directeur van corporatie-automatiseerder NCCW.

Finalist, opgericht in 1988, heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Maarssen. Bij de ict-dienstverlener werken 100 man. Het bedrijf biedt dienstenvoor data-ontsluiting, applicatie-integratie en (internet)software en richt zich vooral op gezondheidszorg, onderwijs en zekerheid. Finalist bedient nmiddels ruim vijfhonderdduizend eindgebruikers in deze sectoren.

Finalist is bijvoorbeeld actief als ontwikkelaar van digitale dossiers voor GGD's. Eind 2018 sleepte het nog een opdracht van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) binnen voor het leveren en beheren van een zogeheten Digital Experience Platform, oftewel een internetportaal nieuwe stijl.

Onder leiding van de nieuwe directeur, afgelopen 1 april gestart, wil Finalist verder groeien. Pollmann zegt onder de indruk te zijn van de klantenkring en de internetsoftwaretechnologie en - diensten van het bedrijf. 'Tevens spreekt het mij aan dat er sectorspecifieke software wordt geleverd. Enerzijds omdat ik reeds ervaring heb op dit gebied, anderzijds om een bijdrage te leveren aan deze belangrijke sectoren.'

Pollmann heeft jarenlang leiding gegeven aan corporatie-automatiseerder NCCW, om dit bedrijf uiteindelijk in 2017 te verkopen aan TSS. Daarvoor werkte hij bij Centric en Capgemini.

(lees ook het artikel op Computable.nl)