Wij ontwikkelen een digitaal dossier voor drie GGD regio’s

6 februari 2018
Tekenmoment

Persbericht
IT-dienstverlener Finalist gaat voor de GGD regio Utrecht, GGD Twente en GGD Hollands Noorden een nieuw digitaal dossier Jeugdgezondheidszorg ontwikkelen. Dit dossier bestaat onder andere uit een registratiesysteem en gebruiksvriendelijk portaal. De GGD regio’s spelen met het digitaal dossier in op de flexibilisering en digitalisering van de maatschappij.

Finalist zal voor het digitaal dossier voor zorgprofessionals in de Jeugdgezondheidszorg een registratiesysteem ontwikkelen. Daarnaast wordt er een gebruiksvriendelijk portaal voor ouders gebouwd. Hiermee hebben ouders de beschikking over hun eigen gegevens en kunnen ze eenvoudig afspraken maken met bijvoorbeeld het consultatiebureau of de jeugdarts. Door het nieuwe digitaal dossier wordt het ook mogelijk geanonimiseerde gezondheidsgegevens te delen met gemeenten en andere ketenpartners. Dit kunnen bijvoorbeeld gegevens over bepaalde wijken zijn of data op basis waarvan gerichte preventieactiviteiten ingezet kunnen worden.

Maatschappelijke rol
Met deze opdracht geeft Finalist verder vorm aan haar strategie om IT en maatschappij te verbinden. Hans Ketterings, Algemeen Directeur bij Finalist, is dan ook verheugd over de gunning: “De invulling van deze opdracht sluit aan bij de verbindende factor die bij Finalist altijd centraal staat. We zien het project dan ook met veel enthousiasme tegemoet en zijn blij dat we met de ontwikkeling van het digitaal dossier een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren.”

Dankzij het nieuwe dossiersysteem worden de GGD’en meer wendbaar en kunnen zij bovendien eenvoudiger inspelen op toekomstige veranderingen. Hierdoor wordt hun dienstverlening op het gewenste hoge niveau gewaarborgd. Na het doorlopen van een aanbestedingsprocedure hebben GGD regio Utrecht, GGD Twente en GGD Hollands Noorden de opdracht tot ontwikkeling gegund aan Finalist.

Bron: ComputableChannelweb, Skipr, Dutch IT-Channel, ICT magazine, ICTHealth