Zorg-capaciteit.nl maakt beschikbaarheid ziekenhuisbedden realtime landelijk inzichtelijk

27 maart 2020

In samenwerking met Nictiz en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft Finalist de webapplicatie zorg-capaciteit.nl versneld doorontwikkeld. Overal in Nederland wordt hard gewerkt in de strijd tegen het Corona virus. 24/7 zijn onze helden binnen de ziekenhuizen bezig om patiënten de juiste zorg te verlenen. Alle ziekenhuizen in Nederland en het landelijk coördinatiecentrum hebben inzicht in beddencapaciteit.

Realtime inzicht in Covid-19 beddencapaciteit

Zorg-capaciteit.nl zorgt voor direct, real-time digitaal inzicht in zowel de totale ic beddencapaciteit als de Covid-19 IC beddencapaciteit binnen Nederlandse ziekenhuizen en (Covid-19) klinieken. Cruciale informatie in de strijd tegen het Covid-19 virus.

"De impact van deze webapplicatie is enorm en raakt de kern van onze missie: mensen verbinden met internettechnologie en -diensten op belangrijke levensmomenten. Natuurlijk zorgt dit voor grote intrinsieke motivatie onder collega's. We zijn erg trots en dankbaar." Aldus Wibo Pollmann, bestuurder Finalist.

Samenwerking met Nictiz en NVZ

Finalist heeft in een langdurige samenwerking met Nictiz en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) de applicatie Zorg-capaciteit ontwikkeld voor inzicht in beddencapaciteit. Wij zijn ontzettend trots en dankbaar dat deze applicatie vandaag de dag, in deze tijden van crisis nog steeds, door bijna alle ziekenhuizen in Nederland gebruikt wordt en artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners goed inzicht geeft.