Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Applicaties koppelen? Finalist is expert!

Michael van Oers
Michael van Oers
2 minuten
29 September 2021
Koppelen applicaties

Introductie

Wij werken vanuit een analytische benadering en genieten van het oplossen van technische problemen. Het oplossen van technische puzzels fascineert, vooral als het gaat om het begrijpen van hoe dingen werken en het bereiken van concrete resultaten, zoals een goed functionerende verbinding. Bijvoorbeeld, tijdens de vele video-meetings van het afgelopen jaar was een stabiele verbinding essentieel.

Ondersteuning van de kernprocessen

In ons werk ontwikkelen we applicaties ter ondersteuning van de kernprocessen van onze klanten. Als voorbeeld: voor bepaalde GGD'en hebben we een digitaal kinddossier gemaakt dat gebruikt wordt door jeugdartsen om de ontwikkeling en gezondheid van kinderen te volgen. We koppelen deze applicatie aan andere systemen binnen de GGD en verbinden deze ook met landelijke diensten. 

Organisaties gebruiken vaak diverse applicaties die moeten worden gekoppeld voor een vlotte uitwisseling van informatie, en hierbij komen uitdagingen kijken, zoals veilige gegevensoverdracht en het begrijpelijk maken van applicaties voor elkaar.

Efficiënt koppelen

Bij het efficiënt koppelen van applicaties komen we vaak dezelfde soort problemen tegen, wat voor ons ideaal is omdat we specifieke expertise hebben opgebouwd. Weer als voorbeeld, we hebben het digitaal kinddossier succesvol gekoppeld aan de Gemeentelijke Basis Administratie, waarbij we gegevens over geboortes en adreswijzigingen moesten synchroniseren. Dit vereiste het ontcijferen van systemen via definities en het omgaan met dataformaten en protocollen, zoals JSON en XML. Onze herbruikbare standaardpatronen in enterprise integration stellen ons in staat om deze problemen snel op te lossen, wat resulteert in efficiënt werk en een uitgebreide technologische gereedschapskist.

Jouw technische tolk

Wij fungeren als technische tolk in sectoren zoals zorg,wonen en onderwijs, waar we standaardkoppelingen tot stand brengen. 

In het eerder genoemde digitaal kinddossier hebben we bijvoorbeeld een applicatie geïntegreerd waarmee jeugdartsen eenvoudig doorverwijzingen naar het ziekenhuis kunnen doen. Ook hebben we gezorgd voor een koppeling met SBV-z, waardoor controle op juiste BSN-nummers en adresgegevens eenvoudig wordt. 

We passen onze werkwijze aan als een kameleon, waarbij we als een bindmiddel fungeren tussen moeilijk aanpasbare bedrijfsapplicaties en ervoor zorgen dat ze effectief met elkaar communiceren."

Contactpersoon:

Michael van Oers / Team principal
Michael van Oers

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op