Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Boost je innovatie met Liferay DXP: eenvouding inspelen op veranderingen

Daniëlle Ardon
Daniëlle Ardon
3 minuten
11 april 2024
Een raket die lanceert

Snel innoveren

Snelheid is de sleutel tot succes, vooral als het gaat om innovatie en het bijhouden van veranderende marktbehoeften. 

Gelukkig biedt Liferay DXP, hét digitale ervaringsplatform van de toekomst, de perfecte gereedschapskist om je te helpen snel te innoveren en gemakkelijk in te spelen op marktveranderingen. 

Benieuwd hoe? Dat vertel ik je graag:

Software as a Service

Naast Liferay PaaS (Platform as a Service) en Self-hosted heeft Liferay DXP's ook een SaaS-oplossing (Software as a Service). 

Met de SaaS-oplossing is het opzetten van een digitale omgeving een fluitje van een cent. Geen gedoe meer met ingewikkelde installaties, updates of configuraties. Het betekent dat je geen kostbare tijd verliest aan het opzetten van infrastructuur en dat je snel kunt profiteren van de kracht van Liferay DXP. Laat Liferay de infrastructuur en Liferay DXP-applicatie beheren, en er blijft meer tijd over voor innovatie. 

Data-gedreven inzicht

Inzicht in data is essentieel voor effectieve besluitvorming en het identificeren van kansen in de markt om te innoveren. Met Liferay DXP krijg je toegang tot krachtige tools voor data-analyse, waarmee je waardevolle inzichten kunt verkrijgen uit je gegevens. 

Deze inzichten stellen je in staat om snel te reageren op veranderende marktbehoeften en om strategische beslissingen te nemen die je bedrijf vooruithelpen. Denk hierbij ook aan geintegreerde AB-testen, specialistische analytics en real-life data-ondersteuning voor het schrijven van content.

Low-code ontwikkelen

Vergeet lange ontwikkelcycli en complexe codeerprocessen. Met Liferay DXP's low-code mogelijkheden kunnen ontwikkelaars snel en eenvoudig applicaties bouwen met minimale handmatige codering. Dit betekent dat je ideeën sneller tot leven kunt brengen en snel kunt reageren op veranderende marktomstandigheden zonder vast te zitten aan trage ontwikkelingsprocessen. 

Of het nou gaat om het bouwen van API'S, databasemodellen, front-end componenten en workflows, alles kan met Liferay DXP.

Drag and drop digitale ervaring

Geen gedoe met ingewikkelde interfaces of codering. Met Liferay DXP's intuïtieve drag-and-drop interface kunnen alle gebruikers eenvoudig en snel digitale ervaringen creëren, zonder enige technische kennis. Dit stelt je in staat om snel prototypes te maken, feedback te verzamelen en iteratief te werken aan het je digitale oplossingen. 

Getekend prototype van een website
REAL-LIFE USE-CASE | Een van onze klanten heeft de drag-and-drop interface van Liferay DXP gebruikt om een basisprototype neer te zetten voor nieuw soort pagina's. Deze pagina's deelden zij gelijk met de organisatie en werden live aangepast op basis van de ontvangen feedback. De ontwikkelaars konden vervolgens aan de slag met het verder uitwerken van deze prototypes naar productie-waardige pagina's met een toegepaste huisstijl en automatisch gevuld met dynamische content. De nieuwe pagina's waren door deze aanpak snel live en een groot succes!

Aanpasbaar en uitbreidbaar

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, en nog belangrijker: de behoeften van een bedrijf veranderen door de jaren heen. Daarom is flexibiliteit van groot belang, een digitale oplossing moet kunnen meegroeien. 

Liferay DXP biedt een uitgebreid maar ook uitbreidbaar platform, waarmee je eenvoudig functionaliteiten kunt toevoegen of aanpassen aan de specifieke behoeften van je bedrijf. Jij bepaalt welke functionaliteiten je gebruikt van het platform, en hoe je deze gebruikt. 

Daarnaast kan je zelf ook nog via maatwerk het platform uitbreiden. Of het nu gaat om het integreren van nieuwe technologieën, toevoegen van extra functionaliteiten of het aanpassen van de standaardfunctionaliteit, met Liferay DXP ben je klaar voor elke uitdaging.

Voorbereid op de toekomst

Liferay DXP biedt nu al veel mogelijkheden, maar dat wordt alleen maar meer. Liferay DXP wordt namelijk ook nog steeds doorontwikkeld. Vier keer per jaar komen er updates uit met nieuwe functionaliteit. Dit betekent dat het Liferay platform blijft groeien en steeds meer mogelijkheden biedt. Liferay staat daarom in nauw contact met implementatiepartners en klanten om steeds meer real-life use-cases out of the box the ondersteunen.

Liferay DXP is mede om die redenen hét digital experience platform om sneller mee te innoveren en gemakkelijk te reageren op veranderingen in de markt. 

Weten wat er nog meer mogelijk is met Liferay DXP?

Ben je na het lezen nieuwsgierig naar wat er nog meer met Liferay DXP mogelijk is? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en demonstratie van dit veelzijdige en gebruiksvriendelijke platform. 

Contactpersoon:

Daniëlle Ardon / Liferay principal
Daniëlle Ardon

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op