Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

De evolutie van webdesign en ontwikkeling

david.van.t.westende
David van ’t Westende
3 minuten
29 april 2024
blog

Bij Finalist combineren we creativiteit, technische kennis en begrip van gebruikersbehoeften om relevante, digitale ervaringen te creëren. Met tools als Framer, Storybook, Next.js en Drupal brengen we deze visie tot leven.

Interactieve prototypes, gemaakt in een handomdraai!

Van simpele webpagina's tot ingewikkelde platforms vol interactie en handige snufjes. Dankzij de huidige tools kunnen wij als designers & ontwikkelaars efficiënter en sneller samenwerken. Een naadloze samenwerking is van belang om het (creatieve) proces tot een goed eindresultaat te brengen. 

Bij Finalist gebruiken wij hiervoor tools, zoals Figma, Framer en After Effects. Zo kunnen we ontwerpen testen, verbeteren en nog eens testen.

Bouwstenen voor consistente gebruikerservaringen

Om consistentie, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en functionaliteit te waarborgen werken we met Storybook. 

Met Storybook kunnen we modulair in componenten bouwen en organiseren, zodat het geheel er consistent en goed uitziet. Hierdoor zijn we in staat herbruikbare ontwerpsystemen en ux-patronen te creëren. Dat bespaart ons tijd en moeite en verbetert de efficiëntie van ons team. En niet te vergeten, het bevordert de samenwerking tussen onze designers, ontwikkelaars en klanten. 

Met Storybook maken we niet alleen geweldige websites, maar maken we ook het proces van het maken ervan een stukje makkelijker en leuker!

Snelheid is van belang online

Niemand houdt van wachten, zeker niet op het internet. Diverse onderzoeken tonen aan dat gebruikers een website binnen enkele seconden verlaten wanneer deze te langzaam is. Daarom maken we bij Finalist gebruik van Next.js. 

Next.js is een handig stukje software waarmee we websites kunnen maken die supersnel zijn, zelfs als je internetverbinding niet zo goed is. Zo hoef je niet lang te wachten en kun je snel vinden wat je zoekt.

De basis is Drupal

Terwijl Framer, Storybook en Next.js ons helpen bij het ontwerpen en ontwikkelen van de front-end van websites, is Drupal ons instrument voor het beheren van complexiteit aan de achterkant.

Als een krachtig CMS stelt Drupal ons in staat om flexibele en schaalbare websites te bouwen die gemakkelijk kunnen worden aangepast en uitgebreid. Met functies zoals content editing, user management en integratiemogelijkheden met externe systemen, biedt Drupal een stevige basis voor de websites die we creëren.

Techz Stacks

De voordelen voor jou

Snelheid: we kunnen sneller werken en dat scheelt tijd.

Verbeterde gebruikerservaring: interactieve prototypes en consistente design-systemen zorgen voor een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring, wat resulteert in tevreden gebruikers en hogere conversiepercentages.

Schaalbaarheid & flexibiliteit: door te werken met robuuste tools zoals Drupal, kunnen we websites bouwen die eenvoudig kunnen worden uitgebreid en aangepast aan de veranderende behoeften van onze klanten.

Geoptimaliseerde prestaties & SEO: Next.js stelt ons in staat om websites te bouwen die snel laden en goed presteren op het gebied van SEO, wat resulteert in hogere rankings en meer organisch verkeer.

Verwachtingen overtreffen

Bij Finalist willen we niet alleen voldoen aan de verwachtingen, maar ze zelfs overtreffen. Of het nu gaat om het vertellen van een verhaal, het aanbieden van een dienst of het verkopen van een product, wij geloven dat een goede website het verschil kan maken.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Neem vandaag nog contact met ons op!

Contactpersoon:

David van ’t Westende / Digital designer
david.van.t.westende

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op