Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

De voordelen van Drupal 10

Profiel Tom
Tom van Vliet
3 minuten
12 april 2023
Drupal 10

Introductie

Drupal 10 is eind vorig jaar verschenen! Een significante upgrade ten opzichte van zijn voorganger, Drupal 9. Zit je op Drupal 9, dan is het tijd om de upgrade in gang te gaan zetten. In deze blogpost bespreken we de voordelen van Drupal 10 en de voordelen van de overstap van Drupal 9.

Verbeterde prestaties en beveiliging

Een van de belangrijkste voordelen van Drupal 10 zijn de verbeterde prestaties en beveiligingsfuncties. Drupal 10 beschikt over een opgeschoonde codebase - oude code die niet meer gebruikt wordt is zorgvuldig verwijderd. Dit helpt bij het verbeteren van de prestaties van websites die gebouwd zijn op het platform. Een andere aanpassing die de performance aanzienlijk verbetert is het verbeterde cachingmechanisme. Caching betekent dat content die niet verandert, niet steeds opnieuw opgevraagd hoeft te worden uit de database. Door dit steeds beter te maken, verbetert de snelheid van de site. Verder heeft Drupal 10 verbeterde beveiligingsfuncties, die websites beschermen tegen cyberdreiging en aanvallen. Zo is bijvoorbeeld het wachtwoordbeheer verbeterd en kijkt het security team nog scherper naar de veiligheid de third-party-modules - dus de modules die niet standaard met Drupal meegeleverd worden. Dit gebeurt al sinds jaar en dag door Drupal's security team.

Betere gebruikerservaring

Drupal 10 biedt een betere gebruikerservaring voor websiteredacteuren. Het user interface is intuïtiever in gebruik. Bovendien biedt Drupal 10 nog betere ondersteuning voor mobiele apparaten, waardoor je een breder publiek kan bereiken en een betere ervaring kan bieden voor deze gebruikers. Een mooie toevoeging is de optie om tegelijkertijd met meerdere mensen in één content item samen te werken. Ook de nieuwe wysiwyg-editor is een boost in gebruiksvriendelijkheid.

Meer flexibiliteit

Drupal 10 biedt meer flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden, waardoor je een website kunt maken die is afgestemd op specifieke behoeften van je bezoeker. Het platform wordt geleverd met nieuwe functies en functionaliteiten waarmee ontwikkelaars gemakkelijker meer complexe en geavanceerde websites kunnen maken. Met name het beheer van media, dus foto's en video's, vandaag de dag niet weg te denken in een moderne website, heeft een flinke upgrade gekregen. Ook biedt Drupal 10 betere integratie met tools en services van derden, waardoor bedrijven hun websites kunnen integreren met andere systemen en platforms. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft, Salesforce of Mailchimp.

Duurzaamheid

Drupal 10 wordt, net als de voorganger, geleverd met lange termijn ondersteuning en vooral duurzaamheid, wat betekent dat bedrijven het platform jarenlang kunnen blijven gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over veroudering of ondersteuning. De stap van Drupal 9 naar Drupal 10 is namelijk relatief snel te zetten. Dit zal bedrijven gemoedsrust bieden en ervoor zorgen dat hun websites veilig en up-to-date blijven.

Conclusie

Drupal 10 biedt een reeks voordelen ten opzichte van Drupal 9, waaronder verbeterde prestaties, betere beveiliging en een betere gebruikerservaring. Bovendien biedt Drupal 10 bedrijven meer flexibiliteit, aanpassingsmogelijkheden en duurzaamheid. De overstap naar Drupal 10 is een slimme zet voor bedrijven die voorop willen blijven lopen en ervoor willen zorgen dat hun websites concurrerend en effectief blijven in de komende jaren.

Contactpersoon:

Tom van Vliet / Drupal principal
Profiel Tom

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op