Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Het belang van SEO (migratie)

Robin Kroon
Robin Kroon
3 minuten
8 mei 2024
Belang van SEO header

Vergroten van online zichtbaarheid en groei

Een van de meest effectieve manieren om online gevonden te worden, is door middel van Search Engine Optimization (SEO). Als je al een website hebt en je denkt aan vernieuwing, dan is het slim om een goed geplande SEO-migratie te overwegen. 

Het uitvoeren van een SEO migratie is meer dan alleen het veranderen van een paar pagina-URL's. Het is een strategische en grondige aanpak om ervoor te zorgen dat jouw website optimaal presteert in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. 

In onze blog bespreken we graag waarom dit belangrijk is en hoe we bij Finalist je kunnen ondersteunen om je online doelen te behalen.

Waarom is het belangrijk?

Een van de belangrijkste voordelen van een SEO migratie is het vergroten van de online zichtbaarheid. Door de website te optimaliseren volgens de laatste SEO-richtlijnen, vergroot je de kans dat potentiële klanten deze weten te vinden wanneer ze zoeken naar de producten of diensten die je daar aanbiedt. Dit leidt tot meer verkeer naar de website en uiteindelijk tot meer conversies.

Door het uitvoeren van een grondige SEO-audit en het identificeren van zwakke punten op jouw website, kunnen wij helpen om de rankings in zoekmachines te verbeteren. Door technische verbeteringen door te voeren, zoals het optimaliseren van de URL-structuur, het verbeteren van de websitestructuur en het implementeren van canonical-tags en 301-redirects, zorgen we ervoor dat zoekmachines jouw website beter kunnen begrijpen en indexeren, wat leidt tot hogere posities in de zoekresultaten.

Een belangrijk onderdeel van SEO is het optimaliseren van de gebruikerservaring op de website. Door de websitestructuur te verbeteren en de laadsnelheid te optimaliseren, zorgen we ervoor dat bezoekers eenvoudig kunnen vinden wat ze zoeken en een positieve ervaring hebben op de website. Dit draagt niet alleen bij aan een hogere ranking in zoekmachines, maar ook aan een hogere conversieratio.

Via een grondige SEO concurrentieanalyse en zoekwoordenonderzoek kunnen we jou helpen om de concurrentiepositie te versterken. Door te begrijpen wat jouw concurrenten doen en waar kansen liggen in de markt, kunnen we de SEO-strategie optimaliseren en ervoor zorgen dat de website zich onderscheidt van de concurrentie.

SEO migratie

Hoe Finalist jou kan helpen

Bij Finalist hebben we een bewezen aanpak ontwikkeld voor het uitvoeren van een succesvol SEO migratie traject. 

SEO migratie in 7 stappen

 1. URL-structuur in kaart brengen
  We beginnen met het in kaart brengen van de huidige URL-structuur van de website om te begrijpen hoe pagina's met elkaar verbonden zijn en hoe ze geoptimaliseerd kunnen worden voor zoekmachines.
 2. Website-structuur in kaart brengen
  Vervolgens analyseren we de algehele website-structuur om te bepalen hoe deze geoptimaliseerd kan worden om de gebruikerservaring te verbeteren en zoekmachines te helpen bij het indexeren van de pagina's.
 3. Canonical-tags en 301-redirects
  We implementeren canonical-tags om dubbele inhoud te voorkomen en 301-redirects om ervoor te zorgen dat oude URL's worden omgeleid naar nieuwe URL's, zodat jouw website geen waarde verliest in de zoekresultaten.
 4. XML-sitemap en robot.txt
  We maken een XML-sitemap om zoekmachines te helpen bij het crawlen van de website en optimaliseren de robot.txt-bestand om aan te geven welke pagina's wel en niet geïndexeerd moeten worden.
 5. Content-optimalisatie
  Ons team van experts zorgt voor content-optimalisatie door o.a. zoekwoorden te integreren in de titels, URL's en koppen van de inhoud, evenals het oplossen van eventuele technische problemen die de prestaties van de website kunnen belemmeren.
 6. Doorlopende SEO-consultancy
  Na de migratie blijven we jou ondersteunen met doorlopende SEO-consultancy om ervoor te zorgen dat de website blijft presteren en concurrentievoordeel behoudt in de zoekresultaten.
 7. Training voor redacteuren
  We bieden training aan de redacteuren over het gebruikte CMS en hoe ze de content kunnen optimaliseren voor zoekmachines, zodat zij zelfstandig kunnen blijven werken aan het verbeteren van de online zichtbaarheid.

Klaar im de eerste stap te zetten?

Een SEO migratie traject met Finalist biedt tal van voordelen voor jouw website, waaronder verbeterde online zichtbaarheid, hogere rankings in zoekmachines, een betere gebruikerservaring en een versterkte concurrentiepositie. 

Onze bewezen aanpak in 7 stappen zorgt ervoor dat jouw website optimaal presteert en klaar is voor de uitdagingen van de toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen om de online doelstellingen te bereiken!

Contactpersoon:

Robin Kroon / Customer succes manager
Robin Kroon

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op