Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Micro-animatie, megavoordeel

Marcelschuitevoerder
Marcel Schuitevoerder
2 minuten
5 maart 2024
Micro-animaties

Wat is dat, een micro-animatie?

Een micro-animatie is een kleine, subtiele animatie die wordt gebruikt op een website, app of andere digitale interface om interacties te verduidelijken, feedback te geven op acties van de gebruiker of om de gebruikerservaring te verbeteren. 

Micro-animaties zijn vaak eenvoudig en kort, met een duur van enkele milliseconden tot enkele seconden. Ze kunnen verschillende vormen aannemen, zoals het veranderen van de kleur van een knop wanneer de gebruiker er met de muis overheen beweegt, het langzaam vervagen van een afbeelding wanneer de gebruiker naar een nieuwe pagina navigeert, of het verschijnen van een pop-up venster wanneer de gebruiker een bepaalde actie onderneemt.

Een groot verschil

Wij zijn altijd op zoek naar manieren om digitale ervaringen voor onze klanten te verbeteren. En dat is waar micro-animaties om de hoek komen kijken! Wist je dat het toevoegen van kleine bewegingen en subtiele effecten aan digitale interfaces een groot verschil kan maken in de gebruikerservaring?

micro-animatie

Dit zijn de voordelen

Aandacht trekken: Micro-animaties kunnen de aandacht van de bezoekers trekken door een subtiele beweging te laten zien. Dit kan ervoor zorgen dat de bezoekers zich meer betrokken voelen bij de website en langer blijven hangen.

Gebruikerservaring verbeteren: Micro-animaties kunnen de gebruikerservaring verbeteren door visuele feedback te geven op acties die de gebruiker onderneemt, zoals het klikken op een knop of het invullen van een formulier. Dit kan de gebruiker helpen om te begrijpen wat er gebeurt en hoe de website werkt.

Focus leggen: Micro-animaties kunnen helpen om de focus van de gebruiker te leggen op belangrijke elementen van de website, zoals de navigatie of de call-to-action knoppen. Dit kan ervoor zorgen dat de bezoekers de gewenste acties ondernemen, zoals het klikken op een knop om een product te kopen.

Emoties overbrengen: Micro-animaties kunnen emoties overbrengen en helpen om de merkbeleving te versterken. Door het gebruik van kleuren, bewegingen en geluiden kunnen micro-animaties de bezoekers op een emotioneel niveau aanspreken en de merkwaarden overbrengen.

Onderscheiden van de concurrentie: Het gebruik van micro-animaties kan een website onderscheiden van de concurrentie en helpen om een unieke merkbeleving te creëren. Dit kan ervoor zorgen dat de bezoekers de website herinneren en terugkeren voor meer.

Feedback geven: Tot slot kun je met micro-animaties feedback geven. Bijvoorbeeld door een ‘check’ af te beelden zodra je klanten hun gegevens correct invullen, of een duim omhoog zodra zij succesvol zijn ingeschreven voor een nieuwsbrief.

Wil ik ook!

Ben jij klaar om je website naar nieuwe hoogten te tillen met de kracht van micro-animaties? 

Wacht niet langer en laat ons je helpen om jouw online aanwezigheid te optimaliseren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen de digitale ervaring op jouw website kunnen transformeren!

Contactpersoon:

Marcel Schuitevoerder / Digitaal strateeg
Marcelschuitevoerder

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op