Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Training voor website redacteuren

Erik Huijs
Erik Huijs
2 minuten
29 maart 2022
Training voor website redacteuren

Introductie

Ooit, ver voor ik bij Finalist aan het werk ging, was ik te gast bij een van mijn klanten voor een periodieke update. We hadden een jaar daarvoor de nieuwe website opgeleverd en ik was benieuwd hoe de zaken ervoor stonden en leerde dat de website in beheer was genomen en functioneerde naar behoren. 

Een tijd later vroeg ik hetzelfde aan de klant. De nieuwe systeembeheerder schoof bij het gesprek aan en had direct een vraag. “Ik zou graag alle product data in de site willen kunnen zien- en exporteren!” Op deze vraag liet ik haar zien hoe ze dit met het CMS kon doen. De functionaliteit zat immers in het CMS ingebouwd. Binnen een aantal klikken had ik een export gemaakt. Hierop keek ze in tegenstelling tot mijn verwachting niet blij en zei tegen de directeur: "Waarom weet ik dit niet dat dit kan? Ik ben al weken bezig met het maken van een overzicht zoals dat net uit de site komt."

Dit is een extreem voorbeeld maar het gaat erom dat de eigenaar van een website soms niet op de hoogte is van de mogelijkheden die zijn of haar eigen website heeft. Een waardevol gereedschap is uiteindelijk zo goed als de vaardigheid van degene die het gebruikt

Waardevol gereedschap

En een CMS is een waardevol gereedschap waarmee een redacteur kan zorgen dat een website altijd up to date is en de boodschap wordt overgebracht. Over tijd zal het bedrijf groeien en veranderen en zal de website mee moeten veranderen. Er zijn tal van redenen waarom CMS-kennis bijgehouden moet worden. Bijvoorbeeld:

  • De rol van redacteur zal door personeelsverloop niet altijd in de handen van dezelfde perso(o)n(en) zijn.
  • De kennis wordt bij een wisseling van redacteur niet, of niet goed, overgedragen.
  • Wijzigingen voor de site komen soms met grotere tussenposen. De kennis blijkt dan te zijn weggezakt.

Finalist redactietraining

Ontdek de kracht van Finalist redactietrainingen voor Drupal en Liferay en optimaliseer jouw website optimaal. Leer diverse content creëren, structurele wijzigingen aanbrengen en zelfs uitgebreide formulieren bouwen. Onze training gaat verder dan het CMS – we behandelen ook SEO en accessibility. 

Ontdek waarom functies in een CMS werken zoals ze doen en krijg inzicht in de mogelijkheden. Nog geen Drupal of Liferay? Ontdek wat een CMS voor jou kan betekenen en neem contact met ons op voor meer informatie. Ontdek de mogelijkheden vandaag nog!

Contactpersoon:

Erik Huijs / Informatie Analist
Erik Huijs

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op