Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Verhoog het vertrouwen en de betrokkenheid van toekomstige studenten

Marcelschuitevoerder
Marcel Schuitevoerder
4 minuten
7 juni 2024
Cijfers

Toekomstige studenten aantrekken

Onderwijsinstellingen willen graag toekomstige studenten aantrekken en hen helpen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze. Een belangrijk onderdeel van hun strategie is om betrouwbare en relevante informatie te verstrekken. Studie in Cijfers biedt precies wat nodig is: objectieve en gedetailleerde gegevens over alle erkende hbo- en wo-opleidingen in Nederland.

Door deze data te integreren in je onderwijswebsite, kun je jouw bezoekers helpen beter geïnformeerde studiekeuzes te maken en tegelijkertijd jouw online aanwezigheid professionaliseren. In deze blog bespreken we hoe jouw instelling kan profiteren van deze waardevolle bron.

Wat is Studie in Cijfers?

Studie in Cijfers is een initatief van Studiekeuze123, dat objectieve informatie verstrekt over alle erkende hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Het doel is om studiekiezers een helder en feitelijk overzicht te bieden van verschillende opleidingen, zodat zij weloverwogen beslissingen kunnen maken. 

De data omvat onder andere informatie over studenttevredenheid, baankansen na afstuderen, het aantal eerstejaars studenten en contacturen in het eerste jaar​.

Waarom Studie in Cijfers integreren?

De data is objectief en afkomstig van een betrouwbare bron, waardoor potentiële studenten erop kunnen vertrouwen dat de informatie accuraat en up-to-date is. 

Onderwijsinstellingen kunnen de data naadloos integreren in hun eigen websiteontwerpen, waardoor informatie direct en intuïtief toegankelijk is voor bezoekers. 

Door de automatische dataintegratie via API's hoef je niet langer handmatig data over te nemen, wat tijd en foutmarge vermindert.
 

Student

Hoe werkt de integratie?

Onderwijsinstellingen kunnen gratis toegang aanvragen tot de Studiekeuzedatabase. Na toegang kunnen ze de benodigde data uitlezen en laten integreren in hun websiteontwerp. Het studie in cijfers-dashboard biedt een mappingtabel met exacte velden die nodig zijn voor opleidingsspecifieke en landelijke cijfers. 

Voorbeeld van beschikbare data:

  • Beroep- en baangegevens: zoals gemiddeld maandsalaris en percentage afgestudeerden dat een baan op niveau vindt.
  • Studenttevredenheid: gemiddelde tevredenheid over de loopbaanperspectieven en werktevredenheid.
  • Opleidingsspecifieke cijfers: zoals het percentage studenten dat doorstroomt naar het tweede jaar en het aantal contacturen per week​.

Concrete voordelen voor jouw website

Verbeter de gebruikerservaring door Studie in Cijfers data direct in je website te integreren. Bezoekers kunnen snel en eenvoudig antwoorden vinden op veelgestelde vragen zoals "Wat verdien ik na mijn studie?" en "Hoeveel kans heb ik op een baan in mijn vakgebied?"

Transparantie in opleidingsresultaten helpt potentiële studenten om vertrouwen te krijgen in jouw instelling. Ze zien dat je open bent over succespercentages en loopbaanvooruitzichten, wat hun keuzeproces positief beïnvloedt

Automatisering van data-integratie elimineert de noodzaak voor handmatige updates, waardoor je team meer tijd heeft om zich te concentreren op andere belangrijke taken. Bovendien toont het gebruik van geavanceerde data-integratie jouw instelling als modern en vooruitstrevend.

Implementatie in FAQ-opmaak

Het integreren van Studie in Cijfers in een FAQ-sectie kan een uiterst effectieve manier zijn om bezoekers snel en eenvoudig te voorzien van de informatie die ze zoeken. Hier zijn enkele voorbeeldvragen die je zou kunnen opnemen:

Wat verdien ik gemiddeld na afstuderen?
Gebruik data zoals het mediane maandloon om een duidelijk beeld te geven van verdiensten na het behalen van een diploma.

Hoe tevreden zijn afgestudeerden over hun loopbaanperspectieven?
Toon statistieken over gemiddelde tevredenheidsscores en percentages van afgestudeerden die tevreden zijn met hun werk.

Wat is het percentage afgestudeerden dat een baan vindt in hun vakgebied?
Geef informatie over het percentage studenten dat binnen 1,5 jaar een baan vindt die aansluit bij hun studie.

In 5 stappen geïntegreerd

Finalist ondersteunt onderwijsinstellingen stap voor stap bij de (visuele) integratie van de informatie. 

  1. Toegang aanvragen: Meld je aan voor toegang tot de Studiekeuzedatabase via Studiekeuze123.
  2. Data mapping: Finalist gebruikt het Studie in Cijfers-dashboard om de relevante datavelden te identificeren en te mappen naar jouw websiteontwerp.
  3. API integratie: Finalist implementeert de API's om de data automatisch te laden en bij te werken binnen jouw website.
  4. Design en testen: Finalist ontwerpt de weergave van de data in je website en test grondig om ervoor te zorgen dat alles correct en gebruiksvriendelijk functioneert.
  5. Onderhoud en updates: Wij zorgen voor regelmatige controle en updates om de integriteit en actualiteit van de data te waarborgen.
Studie in cijfers

Verbeterde gebruikerservaring en efficiëntie

Het integreren van Studie in Cijfers data in jouw onderwijswebsite biedt talloze voordelen, van verbeterde gebruikerservaring en efficiëntie tot het vergroten van vertrouwen en betrokkenheid bij potentiële studenten. 

Door de objectieve en gedetailleerde informatie op een toegankelijke manier te presenteren, helpt jouw instelling studiekiezers om weloverwogen beslissingen te maken en zich beter voor te bereiden op hun toekomst. Finalist staat klaar om je te helpen bij elke stap van dit proces, zodat je het maximale uit Studie in Cijfers kunt halen.

Wil je meer weten over hoe Finalist jouw onderwijswebsite kan transformeren? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Contactpersoon:

Marcel Schuitevoerder / Digitaal strateeg
Marcelschuitevoerder

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op