Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Effectieve websites voor studentwerving

Contentmanagement Online marketing Beheer & continuïteit
Scalda

Toegankelijk en veelzijdig onderwijs

Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie. Scalda verzorgt toegankelijk en veelzijdig onderwijs binnen 17 richtingen

Het onderwijs in de richting Sport, Bewegen en Dans wordt verzorgd door CIOS Zuidwest-Nederland en MBO DANS, het onderwijs in de richtingen Scheepvaart en Transport & Logistiek door Maritiem en Logistiek College De Ruyter. 

Het onderwijs van Scalda is georganiseerd en gehuisvest op basis van kleinschaligheid. Het onderwijs wordt verzorgd door onderwijsteams die uitvoering geven aan enkele verwante opleidingen en aan de begeleiding van de studenten die deze opleidingen volgen. 

Fusie vraagt om vernieuwing

Scalda's website was toe aan vernieuwing, vooral na de recente fusie. Om de online communicatie beter te laten aansluiten bij de nieuwe communicatiestijl en strategie, en gezien de verouderde websystemen, ontstond de behoefte aan een flexibeler CMS en een aantrekkelijke corporate website. 

Daarnaast wilden enkele afdelingen hun eigen identiteit behouden, maar wel op een manier die in lijn is met de frisse communicatiestijl en strategie van Scalda.

De oplossing

In november 2015 begonnen wij, Finalist, met het Scaldaproject. Onze specialiteit ligt in het ontwikkelen van geavanceerde websites die worden aangestuurd door één Content Management Systeem. 

Voor de corporate website van Scalda hebben we een frisse uitstraling gecreëerd en verouderde websystemen zijn succesvol gemigreerd naar het nieuwe Content Management Systeem. We hebben bewust gekozen voor Drupal CMS vanwege zijn flexibiliteit en uitgebreide mogelijkheden. Om de website doorzoekbaar te maken, hebben we SOLR geïmplementeerd.

Daarnaast heeft Finalist twee subsites ontwikkeld om specifieke aandacht te geven aan Cios Goes-Breda en MBO Dans Goes-Breda. Deze subsites dienen als zelfstandige platforms voor deze onderdelen van Scalda, waardoor ze de aandacht krijgen die ze verdienen.

De samenwerking

Bij dit project hebben we gebruikgemaakt van de agile ontwikkelmethode. Hierbij is elke twee weken een nieuwe functionaliteit ontwikkeld en gedemonstreerd, wat resulteerde in regelmatige oplevering van werkende software. Dit aanpak heeft het voordeel dat we flexibel konden inspelen op voortschrijdend inzicht en gemakkelijk aanpassingen konden doorvoeren.

Het scrumteam, zorgvuldig samengesteld, heeft deze aanpak toegepast gedurende zes sprints. We werkten 2 tot 3 dagen per week  samen met de klant op één locatie, wat resulteerde in korte communicatielijnen. Deze directe samenwerking stelde ons in staat om voortdurend de focus te leggen op de aspecten die de grootste toegevoegde waarde boden.

Het resultaat

De vernieuwde website van Scalda biedt een boeiende ervaring vol interactie en visuele content, die een levendig beeld geeft van het onderwijsaanbod van Scalda. Of je nu een studiekiezer bent of iemand die op zoek is naar een vacature, de website nodigt je uit om de kleurrijke wereld van Scalda te ontdekken en maakt het verleidelijk om deel uit te gaan maken van deze gemeenschap. Als het middelpunt van de online strategie van Scalda biedt de nieuwe website toegang tot afgeschermde, op maat gemaakte en persoonlijke informatie voor verschillende doelgroepen.

Met een intuïtieve menustructuur en een efficiënte zoekmachine is alle informatie van Scalda gemakkelijk toegankelijk op de nieuwe website en de bijbehorende subsites. De website is geoptimaliseerd voor een soepele weergave op diverse apparaten, waaronder smartphones, tablets, laptops en desktops. Bovendien hebben redacteuren de vrijheid om pagina's naar eigen inzicht in te delen met verschillende secties, zoals tekst, video, uitgelichte content, publicaties, sociale media en fotocarrousels.

Contactpersoon:

Tom van Vliet / Drupal principal
Profiel Tom

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op