Digitale transformatie

Geen branche ontkomt aan de digitale revolutie. Het bedrijfsleven heeft te maken met een technologische ommezwaai van ongekende proporties, nu social media en mobiele, analytische en cloud-technologieën het gedrag van de klant en dus de manier waarop bedrijven zakendoen radicaal veranderen. Ook van banken en financiële instellingen wordt een totaal andere klantbenadering verwacht. Wat is de impact voor financial services?

Impact van digitale disruptie

Onderzoeksbureaus zoals Forrester brengen met regelmaat in kaart gebracht voor welke sectoren de nieuwe digitale mogelijkheden de grootste disruptie met zich mee brengen. Hieruit blijkt dat technologie voor financial services van kritiek belang is. We leven in het tijdperk van de klant, die hoge verwachtingen heeft van deze dienstverleners.

De impact voor financial services komt met name door de opkomst van Fintech, wat zorgt voor explosieve groei van technologie in de financiële sector. Maar ook het betalingsverkeer verandert: in toenemende mate zijn er minder contante betalingen. De groeiende rol voor data, privacywetgeving, prijsinformatie en monitoring heeft impact. En het financieringslandschap verandert: alternatieven voor banken schieten als paddestoelen uit de grond.

Door kennis en kunde heeft Finalist deze impact afgepeld naar inzichten die we veelvuldig bij onze opdrachtgevers zien. Met de juiste visie, oplossingen en daadkracht kunnen organisaties voorop lopen in digitale transformatie. We gaan graag met u in gesprek om inzichten te delen en van elkaar te leren. Een gezamenlijke business case maken en een roadmap op te stellen om uw organisatie te helpen met het digitaal innoveren van uw organisatie.

Oplossingen voor finance

Finance praktijkcases

  • Mijn Eurocross voor snel inzicht en actuele informatie

    Eurocross biedt als alarmcentrale hulp aan mensen op het moment dat het er echt toe doet, waar ook ter wereld. Dit doen zij voor de klanten van de opdrachtgevers. Onderdeel van haar diensten zijn medische - en reishulpverlening en pech – en ongevalshulpverlening.
  • Blue Sky Group

    Multi-site platform voor pensioen- communicatie

    Blue Sky Group voert alle activiteiten uit om pensioenregelingen op te zetten, uit te voeren en te beheren. De opdrachtgevers van Blue Sky Group streven naar een hoog professioneel niveau van de uitvoering van de pensioenregeling.