Zorg en ICT - Finalist

Zorg en ICT: samen voor slimme zorg

Betere en efficiëntere zorg door slimme omgang met zorg en ICT. Wat we maken heeft maatschappelijke impact. We zijn trots dat we iedere dag inspelen met moderne informatievoorziening op de digitale zorgreis van de patiënten en cliënten van GGD, GGZ, VVT, Ziekenhuizen. Plan een kennismaking in, want dan kunnen we het laten zien.

Hoe ICT zorg beter en efficiënter kan maken

Centraliseren van dossiers

Het beheren en consolideren van elektronische medische dossiers op één handige locatie.

Koppelen van systemen

Het integreren van systemen, informatiebronnen en API's in één centrale portal of website.

Innovatie

Digitale geneeskunde te ondersteunen door innovatie met nieuwe apps, smart devices en beheerdersportals.

Ketensamenwerking

Samenwerking tussen artsen, behandelaars en aanbieders mogelijk te maken om zorg te verbeteren.

Cliënt centraal

Integrale zorg en ketensamenwerking bieden een mogelijkheid om de zorgvraag van een cliënt centraal te stellen

Veiligheid

Een veilige data-uitwisseling verhoogt de efficiency en effectiviteit van de zorginstelling.

Data ontsluiten

Goede digitalisering is onmisbaar voor een veilige data-uitwisseling tussen zorginstellingen en partners.

Self Service

Selfservice en hospitality verbetert het zorgproces en de cliënt/patiëntervaring.

Plan hier vandaag nog een kennismaking met ons in!

ICT is belangrijk voor toegankelijke, betaalbare gezondheidszorg
 

Software voor Gezondheidszorg - interview | Finalist - Maatschappelijk Relevante IT


Co-creatie: door en voor onze zorg 

Wij zetten alles op alles om een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving. Een plek waar je veilig kunt opgroeien, gezond leven, gezond kunt blijven of (weer) gezond kunt worden. Een samenleving waarin we in staat zijn om vroegtijdig de juiste diagnose te stellen. Waar we de mens achter de zorg zien. Of het nu gaat om de zorgprofessional, de organisatie of om de cliënt, wij kennen de behoeften van de betrokken partijen en wij zorgen dat wij begrijpen wat nodig is om zorg beschikbaar te houden voor iedereen. Wij slaan die brug tussen de verschillende belangen, de dromen en de realiteit. Dat kunnen we niet alleen dat doen we samen. In co-creatie met de mensen voor wie wij middels ICT waarde kunnen leveren. 

Om de juiste mensen op het juiste moment van de meest passende zorg te kunnen voorzien werken wij samen met cliënten, zorgverleners en overheden. Hierbij streven we ernaar om mensen gezonder en langer thuis te laten zijn. Wij zorgen er met onze software voor dat zorgprofessionals in staat zijn om de juiste zorg op de juiste plek te kunnen verlenen. Dat doen we door het ondersteunen en automatiseren van hun primaire werkprocessen. Hierdoor kunnen zorgprofessionals zich volledig richten op de zorg en worden zij niet afgeleid door bijzaken. Ook zetten wij de beweging in om traditionele zorg te vervangen voor meer innovatieve zorgvormen: e-health, AI en Machine learning.

De regie over ICT ligt bij de zorg

We zorgen ervoor dat cliënten en organisaties eigenaar zijn én blijven van hun eigen data. Wij creëren de mogelijkheid voor zorgorganisaties en cliënten om zelf regie te voeren over de data die zij wensen te zien en zodat zij goed geïnformeerd beslissingen kunnen nemen. Door de verschillende partijen met elkaar te verbinden zorgen we daadwerkelijk dat we gezamenlijk aan een gezonde samenleving bouwen en dat we de zorg toegankelijk en toekomstbestendig maken voor iedereen in onze samenleving. Wij streven ernaar de gezondheid te verbeteren, want iedereen verdient goede toegankelijke en betaalbare zorg. Dat kunnen we alleen als we samenwerken met onze klanten en als we in staat zijn om naar elkaar te luisteren en bereid zijn om elkaar te begrijpen. 

Onze visie is dat ICT in dienst staat van de zorgorganisatie en in die samenwerking nemen wij een organisatie bij de hand, voeren we regie’ over het ‘hoe’ en helpen we wanneer nodig de organisatie met het definiëren van het ‘wat’, zodat we zeker weten wij de juiste waarde leveren. Wij leveren waarde door de juiste informatie te ontsluiten en te tonen op het juiste moment, voor de juiste persoon op de juiste plek. Niet nog een applicatie erbij maar een middel/oplossing om het landschap te vereenvoudigen en waar mogelijk de data te verrijken. Dit maakt het werk van zorgprofessionals toegankelijker en makkelijker doordat zij op één plek beschikking hebben over de informatie die ze op dat moment nodig hebben. 

Finalist is sterk in ICT oplossingen voor de zorg omdat wij de techniek zeer goed kennen. Dit in combinatie met onze kennis van het zorgdomein maakt dat we goed is staat zijn om de vertaalslag van behoeften naar technische oplossing goed te realiseren. Dit doen we altijd in samenwerking met de zorgorganisatie/-professional, omdat ieder proces uniek is en omdat een eindgebruiker weet wat hij/zij nodig heeft om zijn werk uit te kunnen voeren. Deze samenwerking draagt enorm bij aan het draagvlak en de adoptie van een systeem bij zorgprofessionals. Daarmee wordt ICT een middel dat een professional ondersteund in het primaire proces en is het geen doel op zich.

Moderne digitale ervaringen in belangrijke levensfasen.

Op zoek naar dé digitale dienstverlener die weet wat er speelt binnen het zorgdomein? Die van wanten weet en complexe gegevensuitwisseling mogelijk maakt. Onze strategen, UX-designers, software ontwikkelaars, integratiespecialisten en projectmanagers staan klaar om jouw zorgorganisatie die moderne digitale ervaring te geven. Zullen we kennismaken?

Wat onze klanten zeggen

 • Daniëlle van Sambeek

  GGD GHOR
  Voor ons programma Nu Niet Zwanger waren we op zoek naar een registratieapplicatie. Dankzij Finalist kunnen we onze regionale projecten nu de mogelijkheid bieden om alle klantgegevens te registreren in een handzame applicatie. We hebben de  samenwerking met Finalist hierin als zeer prettig ervaren, bevlogen team van medewerkers met adequate kennis van software maar zeker ook betrokken bij de inhoud van ons programma. Met een strakke planning in sprints is samen met de praktijk een mooi product neergezet waar we trots op zijn!
 • GertKoelewijn

  Nictiz
  Sinds 2005 werken we samen met Finalist aan zorgcapaciteit voor inzicht van de inzetbare ziekenhuisbedden. Met de recente uitbreiding dit systeem hebben we een instrument neergezet dat in 2020 onmisbaar is in het bestrijden van COVID-19. Ik heb Finalist leren kennen als een prettige technische partner met hart voor zowel software ontwikkeling als voor de zorg. Ze zijn flexibel, transparant en verstaan hun vak goed.
 • MaartenFischer

  Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen
  Als ik mij bedenk hoe de samenwerking met Finalist verloopt dan kan ik daar eenvoudig op antwoorden: transparantie, gewoon doen wat afgesproken is en geen zorgen voor mij als klant.
 • Hugovan Els

  Eurocross
  Finalist heeft onze visie, onze werkwijze en hoe wij met onze klanten en opdrachtgevers omgaan, uitstekend begrepen en een mooie oplossing neergezet. ‘Mijn Eurocross’ wordt zeer positief ontvangen door onze opdrachtgevers. Zoiets bereik je niet zomaar: dit vraagt om veilige en stabiele technologie, goed denkwerk over de oplossing en een hechte samenwerking tussen Eurocross, onze opdrachtgevers en Finalist.