Liferay Portal

Liferay Portal is een portal dat open standaarden ondersteunt. Het wordt gebruikt om op een snelle en gebruikersvriendelijke manier internet- en intranetwebsites te realiseren en achterliggende systemen te ontsluiten. Het is het systeem bij uitstek om informatie uit verscheidende bronnen bij elkaar te brengen. Of het nu gaat om content management, gedeelde werkomgevingen, samenwerken, of een verbinding met sociale netwerken. 

De oplossing vormt een volwaardig ontwikkelplatform voor maatwerktoepassingen. De wereldwijde open source community telt 75.000+ bevlogen leden, die gezamenlijk werken aan verbetering. Finalist is Liferay Platinum Partner. Uw garantie voor hoogwaardige implementaties en support door gecertificeerde medewerkers.


Toepassingen

Liferay kunt u gebruiken voor toepassingen zoals online samenwerking, klant- en medewerkerportalen, kennismanagementplatforms, company dashboards en e-commerce sites. Standaard bezit de Liferay Portal meer dan 60 portlets met de meest uiteenlopende functionaliteiten. Ook kunnen we snel een poll, blog of wiki aanmaken. Maar ook functionaliteiten als Google Gadgets, Google Maps of het toevoegen van een chatruimte is snel gebeurd.

Kenmerken Liferay


Liferay Portal is vooral een framework, waarmee we intranet- en extranet-omgevingen ontwikkelen. Enkele specifieke eigenschappen van Liferay zijn:

 • Flexibiliteit: door de service-oriented architecture
 • Veiligheid: Liferay is een van de veiligste portals
 • Gemak: door single sign on op basis van LDAP en Microsoft Exchange
 • Schaalbaarheid: goede mogelijkheden voor clustering en cashing

Succesfactoren Liferay Portal

 • Open source
 • Open standaarden
 • Compatibiliteit met alle bekende applicatie- en database-servers
 • Meer dan 60 standaard portlets
 • Meer dan 22 talen standaard
 • Professionele support vanuit Finalist als vanuit Liferay

Liferay is sinds 2010 leader in Gartner's Magic Quadrant for Horizontal Portals

Training Liferay

Tijdens deze training leer je aan de hand van best practices om succesvol te ontwikkelen, configureren en administreren met Liferay. Deze training vormt een goede basis voor deelname aan het Liferay developers certificeringsproces. iPROFS is gecertificeerd training partner van Liferay en wij werken met officieel trainingsmateriaal. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze Liferay trainingen.

 • Mastering Liferay Fundamentals
  2 daagse basistraining Liferay
 • Managing content with Liferay
  2 daagse training over creëren van content, structures en templates
 • Developing for the Liferay Platform 1
  3 daagse training leren ontwikkelen van portlets en integraties.

Meer weten over Liferay Portal?

Gerelateerd project - 's Heeren Loo

 • Medewerkersportaal van 's Heeren Loo

  'sHeerenLoo

  Opdrachtgever: ’s Heeren Loo
  ’s Heeren Loo Zorggroep helpt mensen met een verstandelijke beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Zij doen dit in heel Nederland met hulp die varieert van lichte ondersteuning aan huis tot intensieve 24-uurs opvang op woonlocaties. Zij zijn daarin van bijzondere professionele en persoonlijke waarde. De missie van ’s Heeren Loo is: Mensen met een verstandelijke beperking tot hun recht laten komen.

  Vraag
  ‘s Heeren Loo Zorggroep streeft naar gebruiksgemak van bestaande applicaties en de integratie met verschillende applicaties voor haar medewerkers. In het kader daarvan wilde zij haar medewerkers een digitale omgeving bieden, die de werkprocessen ondersteunt. Digitaal samenwerken stond centraal en informatie moest eenvoudig gevonden kunnen worden. Deze omgeving moest ook social media mogelijkheden bevatten voor meer betrokkenheid tussen collega’s.

  Oplossing
  Finalist heeft voor ‘s Heeren Loo een platform gebouwd, waarmee medewerkers in een overzichtelijke en gepersonaliseerde omgeving op de hoogte kunnen blijven van werk gerelateerde informatie zoals protocollen, nieuws en berichten van collega’s.

  Resultaat
  De medewerkers van ’s Heeren Loo kunnen met het medewerkersportaal sneller tot informatie komen en de sociale mogelijkheden zorgen voor meer betrokkenheid tussen collega’s en met de organisatie.