Summerschool 2016

08 jun
Summerschool

Het is nog lente, maar bij iedereen beginnen de zomerkriebels te komen. Finalist organiseert net als vorig jaar een reeks van drie mini-colleges om u inhoudelijk bij te praten. Op 8, 9 en 10 juni 2016 praten drie experts van Finalist u in 2 uur bij over onderstaande onderwerpen. Het college start elke dag om 12.00 uur (inclusief lunch) en de locatie is op ons kantoor in Maarssen.

Woensdag 8 juni - De kracht van persona’s: denken vanuit de doelgroep voor online succes 
Het is niet eenvoudig te denken vanuit je doelgroep. Maar dit is wel nodig om te zorgen dat je de juiste keuzes maakt, de juiste taken ondersteunt en je doelgroep het gevoel geeft dat je ze echt begrijpt. Hoe graag je ook van start wil met ontwikkelen, je zult éérst aandacht moeten besteden aan de mens, voor je aan de techniek kunt beginnen. Hoe pak je dit aan?

Donderdag 9 juni - Softwareprogramma’s op een veilige manier met elkaar laten communiceren 
Het opzetten van een API gebaseerde architectuur vereenvoudigt multi-platform ontwikkelingen voor web en mobiel, zowel inhouse als third-party ontwikkelpartijen. Maar hoe houden we controle? Dit mini college laat zien hoe je door middel van API management controle houdt over je API’s en de data die deze gaat ontsluiten, maar tegelijkertijd mobiele applicatie ontwikkeling door derden kan stimuleren.

Vrijdag 10 juni - Hoe schrijf je een goede user story? 
User stories zijn in korte tijd erg populair geworden. Een user story is in feite een klein verhaaltje waarin kort wordt omschreven waar een specifieke functionaliteit aan moet voldoen. User stories vertalen het concept voor een systeem tot een pakket aan wensen en behoeftes. Vaak wordt een user storie nog geschreven door een Informatie Analist, maar ook u zelf zou dit kunnen doen. Deze middag leer je op een interactieve manier hoe je het best een user story kan schrijven.

Aanmelden?

Deelname is kosteloos en het aantal plaatsen is beperkt, dus meldt u en uw collega’s snel aan voor één of meerdere mini colleges! Schrijf u of uw collega's hier in!