Interview met Johannes Maas

Johannes, jij bent sinds kort directeur innovatie bij Finalist. Wat houdt dat in?

Ik wil dat Finalist blijft vernieuwen en dat ook doorgeeft aan haar klanten. Het is een zoektocht naar de juiste partners voor Finalist. Onze partners moeten passen binnen onze doelstelling; Nederlanders ouder en wijzer maken. Overigens zie ik onze klanten ook graag als partner, intens samenwerken doe je natuurlijk samen. Ik ben verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze OPEN producten en IN diensten suites, deze bouwstenen vormen de basis voor al onze oplossingen. We blijven ze natuurlijk aanscherpen en vernieuwen en we laten dit graag zien in de vorm van een demo of goed gesprek.

Hoe is deze OPEN suite ontstaan?

Het was een logische volgende stap, Finalist helpt al jaren organisaties en instellingen binnen onderwijs en zorg om intens samen te werken met belangengroepen. Denk hierbij aan studenten, medewerkers, alumni, maar ook artsen, spoedeisende hulp afdelingen, care instellingen en paramedici. We hebben hier inmiddels een heel landschap aan producten en diensten voor ontwikkeld. Niet alleen willen belangen groepen via portals in contact treden met organisaties, maar organisaties hebben ook behoefte aan interne corporate communicatie, denk dan bijvoorbeeld aan een sociaal intranet of narrowcasting oplossing.

Waar komt de naam OPEN vandaan?

Van origine is Finalist altijd een open source club geweest. Onze klanten zijn daardoor vrij te kiezen voor een andere software partner. Dit houdt ons scherp, onze oplossingen moeten zo goed zijn dat je ons de volgende keer weer belt. We bestaan sinds 1988 en in de eerste decennia hadden we nog geen zorg en onderwijs focus. We verkochten technologie en onze concurrenten waren andere open source software jongens. Nu zien we het veel breder. Het belang van de oplossing staat voorop en de technologie volgt. Open source technologie heeft nog steeds onze voorkeur, open source onderscheid zich niet door goedkoper te zijn, maar door het beter te doen. De software die wij inzetten voldoet aan hoge eisen en is enterpise waardig.

Wat kan ik nou concreet met die OPEN producten in IN diensten?

Kijk, de ware kracht komt het best tot zijn recht in de combinatie, we werken bijvoorbeeld IN-Scrum samen aan jouw OPEN-wereld, om hem vervolgens IN-gebruik te nemen. Er zijn natuurlijk veel meer leveranciers die dit kunnen, maar ik ben er van overtuigt dat onze domeinkennis in combinatie met open software net die meerwaarde levert waardoor je als gebruiker van onze diensten en producten een voorspong kunt nemen binnen je eigen markt.

Diensten en producten

Finalist biedt een breed pakket aan diensten en producten. Deze hebben we speciaal ontwikkeld en samengesteld om organisaties en instellingen met haar doelgroepen te verbinden. Vanuit onze ruime ervaring kunnen wij u in de volle breedte ondersteunen. Onze specialisten denken graag met u mee. Samen kijken onze diensten we welke diensten en producten voor uw organisatie en gebruikers het meest geschikt zijn. En wat voor u de perfecte combinatie is.

Diensten

Bekijk alle IN-diensten op een rij. Zet de specialisten van Finalist in om doelgericht resultaat te behalen. Onze diensten zijn complementair aan de producten. 

Producten

Bekijk alle OPEN-producten op een rij. Stuk voor stuk krachtige producten die aansluiten op wat er leeft in zorg en onderwijs. Gericht op het verbinden van mensen.