Interview met Ron Brinckman

RonBrinckman

Hoe ervaar jij de eerste 134 dagen?

Ik heb deze periode als heel bijzonder ervaren. Zo heb ik voor het eerst sinds 1984 weer een baas en een afgebakend takenpakket. Aan de ene kant voelt dat als een beperking, aan de andere kant geeft dat heel veel rust omdat ik me niet meer overal druk om hoef te maken.

Wat heel erg bevalt, is dat er zulke aardige mensen werken bij Finalist die allemaal het beste met het bedrijf voor hebben. Het is echt bizar hoeveel dit lijkt op wat wij bij iPROFS gewend waren.

Voel jij jezelf al een echte Finalister?

Ja, dat is verrassend snel gegaan. Dit komt voor een groot deel doordat we de integratie zo snel gedaan hebben.

Er is maar een aspect waarin ik mij nog niet helemaal een Finalister voel en dat is een compliment voor de historie van Finalist. Ik doe veel partner gesprekken samen met Johannes en in elk gesprek komt er weer nieuwe informatie naar boven over projecten die Finalist in het verleden gedaan heeft. Dan merk je wat 26 jaar historie kan betekenen en voel ik me nog een nieuwkomer.

Blijkt Finalist echt zo mooi te zijn als het idee dat je had voor de overname?

Ik heb onderschat hoeveel Feijenoord supporters er werken. In Amsterdam kan je de verdwaalde Feijenoord supporter in de maling nemen en nu ben ik zelf af en toe de pisang.

Zonder dollen; Finalist is een prachtig bedrijf waar we trots op kunnen zijn. Financieel gezond, een prachtige historie, sympathieke mensen, uitdagende projecten…

Wat is er nu qua aanbod van Finalist veranderd door de overname?

Er is meer Java en Liferay expertise gekomen bij Finalist en we hebben nu detachering erbij. Daarmee kunnen we zowat elke klantvraag invullen.

Hoe zie jij de toekomst van Finalist?

De focus op zorg en onderwijs zorgt ervoor dat we steeds meer projecten krijgen in deze branches. Dit zijn projecten met maatschappelijke relevantie en dat spreekt mij enorm aan. Als je kijkt wat bijvoorbeeld het project bij ’s Heeren Loo betekent voor hun cliënten, dan kan je daar alleen maar trots op zijn.

De toekomst van Finalist ziet er rooskleurig uit omdat er zoveel slimme mensen werken met de drive om steeds beter te worden. Daarmee kun je elke hobbel overwinnen.