laat je inspireren best practices

In het trendrapport heeft u kunnen lezen dat de komende jaren de vertrouwde communicatie omgeving wordt ontwricht door digitale transformatie en toenemende marktwerking. Een ingrijpende verandering is bijvoorbeeld dat door de toenemende concurrentie zorginstellingen zich actief moeten gaan positioneren en profileren richting potentiële cliënten, patiënten en partners.

Een onomkeerbare digitale revolutie, die zowel gevolgen heeft voor elke zorgprofessional als de communicatie- en/of marketingverantwoordelijken van ziekenhuizen en andere zorginstellingen. 

De impact van de digitale transformatie en marktwerking op mijn organisatie

Wat zijn de belangrijkste trends in de zorg en implicaties daarvan voor de communicatieadviseur? Hoe ga je hiermee aan de slag en wat is de impact hiervan op uw organisatie? 

Heel veel vragen waar we samen een antwoord op dienen te bedenken. Maar niet voordat we de ontwikkelingen in de zorgsector beter in kaart hebben.

Belangrijke trends voor 2016 en verder...

  1. Digitale transformatie communicatie
  2. Zorgcommunicatie wordt marketing
  3. Hoe krijgt u grip op alle communicatie?
  4. Cliënten en patiënten nemen regie in handen

Hieronder vindt u een aantal best practices die bedrijven in samenwerking met Finalist hebben gerealiseerd die inzicht geven in:

1. Digitale transformatie communicatie

De komende jaren wordt vrijwel alle communicatie digitaal en deels geautomatiseerd.

Zowel cliënten en patiënten als zorgprofessionals, gaan vaker via meerdere (sociale) mediakanalen communiceren en met elkaar in dialoog en verwachten dat alle beschikbare informatie altijd en eenvoudig via één druk op de knop toegankelijk is.

Meer hierover in de best practices van:

2. Zorgcommunicatie wordt marketing

Door toenemende concurrentie moeten zorginstellingen zich actief gaan positioneren en profileren richting potentiële cliënten, patiënten en partners.

Daarvoor is een onderscheidende propositie nodig, die via effectieve kanalen op het juiste moment bij elke doelgroep onder de aandacht wordt gebracht.

Meer hierover in de best practices van:

3. Hoe krijgt u grip op alle communicatie

In plaats van geschreven teksten in papieren dossiers, wordt tegenwoordig vrijwel alle informatie digitaal geregistreerd.

Het toegankelijk maken daarvan, zowel richting interne medewerkers als externe zorgverleners, is een belangrijke taak. In welke vormen, via welke systemen en voor welke gebruikers is medische informatie toegankelijk.

Meer hierover in de best practices van:

4. Cliënten en patiënten nemen regie in handen

Mensen stellen tegenwoordig hun kwaliteit van leven en zelfstandigheid centraal, ondanks beperkingen. Ze willen niet meer als cliënt of patiënt worden gezien en zijn goed geïnformeerd.

Cliënten en patiënten gaan vaker de regie over hun zorgproces in eigen handen nemen. Omdat ze het deels zelf moeten betalen, maar ook gebruik kunnen maken van meer medische informatie op Internet en een toenemend aanbod van hulpmiddelen voor zelfdiagnose.

Meer hierover in de best practices van:

Stel uw diagnose

Een grote verandering in de zorg is de noodzaak tot marktgerichter communiceren. Uw website is hierbij een belangrijke schakel. Maar weet u ook of uw site optimaal presteert en of er verbeterpunten zijn? Finalist helpt u graag op weg en biedt u een GRATIS check aan t.w.v. €500,- op één van de onderstaande aandachtsgebieden.

  1. Gebruikersvriendelijkheid
  2. Mobielvriendelijkheid
  3. Navigatie & contentstructuur

Maak uw keuze en vraag de GRATIS check aan. Onze specialisten brengen gevonden verbeterpunten duidelijk in kaart en laten zien hoe u deze tips, inclusief quick-wins, meteen kunt doorvoeren. Elk advies wordt persoonlijk toegelicht.

Check aanvragen

Eén van onze specialisten neemt contact met u op of u de scan wilt richten op gebruikersvriendelijkheid, mobielvriendelijkheid of navigatie & contentstructuur.