Alumniportaal: benut de kracht van een alumninetwerk

Een alumniportaal voor het bouwen aan een netwerk met alumni


Een alumniportaal is het middel bij uitstek om relaties te onderhouden tussen alumni en uw organisatie. Met een alumniportaal zorgt u ervoor dat oud studenten contacten met elkaar en docenten kunnen onderhouden. Maar u biedt ook docenten de mogelijkheid voordeel te doen met dit netwerk. Of het nu gaat over marktontwikkelingen, nieuwe onderzoeken of stageopdrachten. Een eigen alumninetwerk zorgt ervoor dat u een waardevol netwerk kunt opbouwen waar uw onderwijsinstelling in de toekomst veel profijt van heeft.

De voordelen van een alumninetwerk


In de praktijk zien we dat veel hoger en middelbare onderwijsinstellingen beperkt gebruik maken van de enorme kracht van alumni. Een alumniportaal helpt u deze kracht te benutten.

Enkele voordelen van een alumninetwerk:

 • Bind alumni door (nieuwe) kennis te delen
 • Maak gebruik van de kennis van alumni en het onderwijs te verbeteren
 • Alumni kunnen bijdragen door bijvoorbeeld donaties te doen in tijd of geld
 • Maak gebruik van de kracht van de eigen netwerken van alumni

Alumni kunnen heel waardevol zijn voor uw organisatie. Benut ook de mogelijkheden van een goed alumninetwerk. Een alumniportaal helpt u daarbij.

Zet alumni in hun kracht met een alumniportaal

Een alumniportaal is het middel om verbonden te blijven met oud studenten.
Enkele voorbeelden wat u kunt aanbieden met een alumniportaal:

 • Evenementen promoten; zoals lezingen, workshops en bijeenkomsten. En het managen van aanmeldingen voor deze evenementen
 • Downloads, zoals papers, verslagen en ebooks
 • Lidmaatschappen met online betaling
 • Diverse groepen alumni (bijvoorbeeld per faculteit) faciliteren met een eigen omgeving
 • Een vacaturebank waarin alumni vacatures voor pas afgestudeerden kunnen aanbieden
 • Een stagebank waarbij studenten en docenten stageplekken open kunnen zetten
 • De mogelijkheid voor alumni je op te geven kennis te delen binnen een opleiding of onderwijsmateriaal te toetsen met praktijkkennis
 • Online donaties of giften mogelijk maken
 • Alumni de mogelijkheid geven zich op te geven als coach voor huidige studenten

Daarnaast kan het alumniportaal ook ingezet worden om niet alleen verbonden te blijven met oud studenten, maar ook oud docenten.

Een alumniportaal van Finalist

30 jaar ervaring in development voor het onderwijs
Finalist werkt al sinds 1990 voor onderwijsinstellingen en heeft een portfolio van meer dan 50 opdrachtgevers binnen het onderwijs. Finalist is dé partner voor het opzetten van een alumniportaal.

Een alumniportaal in 10 dagen
Finalist heeft alle expertise in huis om snel te kunnen schakelen. Bovendien heeft Finalist een brede ervaring met onderwijssites en de functionaliteiten voor alumnisites op de plank liggen. Een alumniportaal kunnen we daarom in 10 werkdagen al voor u realiseren.

De kracht van verbinding staat voorop
Natuurlijk bent u bij Finalist aan het juiste adres voor de technische realisatie van uw alumniportaal. Wat wij het allerbelangrijkst vinden is het doel van uw alumniportaal: het verbinden van oud studenten en docenten aan uw organisatie. Wij adviseren u graag aan de hand van onze ervaring hoe u het alumninetwerk het beste in haar kracht kunt zetten. De technische realisatie is onderdeel van het behalen van uw doel.

Een complete optimalisatie van uw alumni website
Finalist werkt met 130 specialisten op het gebied van IT. Onze specialisten zorgen ervoor dat uw alumni portaal aan alle vereisten van moderne technologie voldoet, past binnen uw huisstijl én gebruiksvriendelijk is.

Drupal als solide basis
Finalist maakt alimniportalen met Drupal. Voordelen van Drupal zijn dat het zowel een veilige als schaalbare omgeving biedt die maatwerk eenvoudig integreerbaar maakt. Drupal is daarmee bijzonder geschikt voor een alumniportaal.

Een vaste prijs per maand
Voor het technisch beheer, onderhoud en hosting betaald u een vast bedrag per maand. Daarmee weet u precies waar u aan toe bent.

Onderwijsorganisaties die kozen voor Finalist

 • MyEUR

  Een portaal waar de student centraal staat voor de Erasmus Universiteit

  Om het portaal tot stand te brengen, is er met een multidisciplinair team scrum gewerkt. Een studentenpanel is continu betrokken geweest bij de ontwikkeling om de gebruikersbehoeften van studenten te kunnen verwoorden. De student staat centraal.
 • OpenUniversiteitHeerlen

  Corporate website voor Open Universiteit Heerlen

  De website van de OU voldeed niet meer aan de eisen die de OU stelt aan haar corporate site. Dit betrof zowel de informatiestructuur, het design als de achterliggende techniek van de website. De website moet de positionering van de OU versterken en aansluiten bij de behoefte van de toekomstige student. 
 • Marnix Academie

  Digitale Leer- en Werkomgeving voor Marnix Academie

  Onderwijsinstellingen maken voor het ondersteunen van het onderwijsproces massaal gebruik van elektronische leeromgevingen (ELO’s). Zo ook de Marnix Academie.
 • Zuyd Hogeschool

  Digitale Leer- en Werkomgeving voor Zuyd Hogeschool

  Zuyd Hogeschool draagt bij aan de ontwikkeling van professies. Samen met de omgeving ontwikkelen zij nieuwe inzichten en oplossingen voor toekomstige en huidige professionals. Het nieuwe intranet moest dan ook gebruikersvriendelijk én toekomstbestendig zijn.

ook een alumnisite?

Kom in contact hoe we invulling kunnen geven aan een alumniportaal voor jouw organisatie. Bel ons op 088 217 0800 of vul je gegevens in zodat collega Selcuk Demirci of Ewout Lap binnen een halve dag met jou contact opneemt. 

Wij willen je wijzen op ons Privacy Reglement. Meer weten? Het Privacy Reglement van Finalist vind je hier.