Cloud integratie

Om als onderwijsinstelling flexibel te zijn in de toekomst is volledig profiteren van de cloud het devies. Hoe zorgt het onderwijs ervoor dat software toepassingen en infrastructuur schaalbaar, veilig en veerkrachtig blijven? 

Cloud vraagstuk

Met de inzet van clouddiensten kunt u uw processen en organisatie sneller digitaliseren. Maar met het gebruik van clouddiensten komt ook altijd een integratievraagstuk mee. Want hoe kunt u uw on premise ICT laten samenwerken met clouddiensten? Wat is de meest efficiënte manier om verschillende clouddiensten te integreren tot één werkende oplossing? Hoe wisselt u gegevens uit tussen verschillende cloud applicaties zodat u uw processen integraal kunt digitaliseren? Cloud is voor Finalist daarom een breed integratievraagstuk.

Cloud first

Cloud-computing is een van de belangrijkste ICT-trends in het onderwijs. De cloud zorgt ervoor dat toepassingen centraal beschikbaar zijn en dat je kunt werken waar je ook bent. Cloud-toepassingen worden vaak aangeboden in de vorm van een service. Hierbij worden technische taken en verantwoordelijkheden (gedeeltelijk) uitbesteed aan leveranciers. Hierin bestaan 3 vormen: SaaS, PaaS of IaaS. 

Onderwijs koploper gebruik SaaS-applicaties uit de cloud

Steeds meer onderwijsinstellingen ontdekken de voordelen van werken in de cloud. Cloud integratie is dan ook een logische volgende stap. Het onderwijs in Nederland maakt gebruikt voor 41% van de applicaties gebruik van cloud-applicaties. Een percentage wat alleen nog maar toe gaat nemen. Bekende voorbeelden van cloud applicaties zijn onder andere SalesForce, Dropbox, Google Apps, Schoolmaster en Blackboard. Daarnaast hebben ook de traditionele software bedrijven de stap naar de cloud gemaakt met online oplossingen voor ERP, CRM, HR, urenregistratie etc.

Cloud strategie

Organisaties die hier gebruik van maken staan vaak voor de uitdaging hoe deze Cloud toepassing soepel gekoppeld kunnen worden aan de interne (legacy) systemen of aan andere Cloud applicaties die het bedrijf in gebruik heeft. Effectieve cloud integratie is daarom essentieel om een cloudstrategie succesvol te laten zijn. Finalist is koploper op integratievlak en kan u hierbij assisteren.

Met de juiste visie, oplossingen en daadkracht kunnen organisaties voorop lopen in digitale transformatie. We gaan graag met u in gesprek om inzichten te delen en van elkaar te leren. Het maken van een gezamenlijke business case en een digitale roadmap voor uw onderwijsinstelling helpt u met uw visie op digitaal innoveren.

Oplossingen voor het onderwijs

Finance praktijkcases

  • Mijn Eurocross voor snel inzicht en actuele informatie

    Eurocross biedt als alarmcentrale hulp aan mensen op het moment dat het er echt toe doet, waar ook ter wereld. Dit doen zij voor de klanten van de opdrachtgevers. Onderdeel van haar diensten zijn medische - en reishulpverlening en pech – en ongevalshulpverlening.
  • Blue Sky Group

    Multi-site platform voor pensioen- communicatie

    Blue Sky Group voert alle activiteiten uit om pensioenregelingen op te zetten, uit te voeren en te beheren. De opdrachtgevers van Blue Sky Group streven naar een hoog professioneel niveau van de uitvoering van de pensioenregeling.