Digitale leer- en werkomgeving (DLWO)

Steeds meer digitale middelen en informatiegierige studenten en docenten vragen om excellente informatiestromen die bij elkaar komen in een digitale leer- en werkomgeving (DLWO).

Waarom een digitale leer- en werkomgeving?

Digitale leer- en werkomgevingen brengen studenten en docenten samen. Een optimale digitale omgeving bevordert de interactie tussen studenten en docenten en draagt bij aan beter onderwijs. De digitale leer- en werkomgeving is een combinatie van diverse softwaresystemen die studenten, onderzoekers en medewerkers gebruiken om hun werkzaamheden uit te voeren. In de digitale leer- en werkomgeving staat een geïntegreerde aanpak centraal. De functionaliteiten die studenten en docenten nodig hebben, worden gecombineerd met de functionaliteiten waar het werkveld en de administratie om vragen. Hierdoor kunnen onderwijsinstellingen efficiënter werken, is er sprake van een betere kwaliteit en fijnmazige interactie, en dalen kosten.

Video over de totstandkoming van het door Finalist gerealiseerde DLWO van Erasmus Universiteit

Totstandkoming kan niet zonder student en docent

Voor een optimale en succesvolle digitale leer- en werkomgeving is de inbreng van studenten en docenten onmisbaar. Zij weten als geen ander wat een gebruiker nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan personalisatie van informatie, crossmediale publicaties (web, tablet en mobiel), integratie met andere applicaties en het toegankelijk maken van data.

Wil je de interactie tussen studenten en docenten verbeteren? Een vrijblijvende demonstratie is zo ingepland. Of ben je benieuwd welke andere ICT-oplossingen er voor jouw onderwijsinstelling beschikbaar zijn? Neem gerust contact met ons op.​

DLWO praktijkcases

 • MyEUR

  Een portaal waar de student centraal staat voor de Erasmus Universiteit

  Om het portaal tot stand te brengen, is er met een multidisciplinair team scrum gewerkt. Een studentenpanel is continu betrokken geweest bij de ontwikkeling om de gebruikersbehoeften van studenten te kunnen verwoorden. De student staat centraal.
 • Marnix Academie

  Digitale Leer- en Werkomgeving voor Marnix Academie

  Onderwijsinstellingen maken voor het ondersteunen van het onderwijsproces massaal gebruik van elektronische leeromgevingen (ELO’s). Zo ook de Marnix Academie.
 • Zuyd Hogeschool

  Digitale Leer- en Werkomgeving voor Zuyd Hogeschool

  Zuyd Hogeschool draagt bij aan de ontwikkeling van professies. Samen met de omgeving ontwikkelen zij nieuwe inzichten en oplossingen voor toekomstige en huidige professionals. Het nieuwe intranet moest dan ook gebruikersvriendelijk én toekomstbestendig zijn.

vraag nu de demo aan

Wil je een demonstratie van de leer- en werkomgeving of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderwijsinstelling? Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met je op.

Wij willen je wijzen op ons Privacy Reglement. Meer weten? Het Privacy Reglement van Finalist vind je hier.