Social intranet

Wilt u ook op een laagdrempelige manier met uw collega's contact hebben? En op een makkelijke manier online samenwerken? Een social intranet is voor medewerkers dé nieuwe digitale werkplek voor online samenwerken en kennisdeling.

Wanneer een social intranet?

Een social intranet is van grote toegevoegde waarde voor organisaties, omdat het medewerkers digitaal met elkaar verbindt. Organisaties die hun medewerkers willen stimuleren om kennis te delen, tijd willen besparen en medewerkers willen ondersteunen in het dagelijks werk doeltreffender en plezieriger willen maken, kunnen niet zonder een social intranet. 

Succesfactoren implementatie social intranet

 • Start klein met focus op de belangrijkste wensen
 • Gebruik user centered design voor een optimale gebruikersbeleving
 • Gebruik open standaarden voor flexibiliteit

Waarom Finalist?

 • Social intranetspecialist met veel implementaties in Nederland
 • Combineert business kennis met software kennis
 • User Central Design principes en professionele Scrumteams garanderen acceptatie en resultaat
 • Met 4 locaties in Nederland altijd dichtbij en overal op tijd!

Case: social intranet

 • Summa College

  Social Intranet voor Summa College (MBO)

  Summa College had een aantal doelstellingen opgesteld waarbij een sociaal intranet noodzakelijk was. Finalist heeft de gebruiker centraal gesteld en het intranet gerealiseerd in Drupal CMS. Het nieuwe intranet bevat mooie functionaliteiten die het sociale karakter onderstrepen.
 • Zuyd Hogeschool

  Digitale Leer- en Werkomgeving voor Zuyd Hogeschool

  Zuyd Hogeschool draagt bij aan de ontwikkeling van professies. Samen met de omgeving ontwikkelen zij nieuwe inzichten en oplossingen voor toekomstige en huidige professionals. Het nieuwe intranet moest dan ook gebruikersvriendelijk én toekomstbestendig zijn.

Wat is uw social intranetstrategie?

Een social intranet is niet meer weg te denken uit het functioneren van medewerkers. Zonder een uitgedachte social intranet strategie waarbij doelgroepen en informatiestromen kraakhelder zijn, geen succes. Finalist helpt organisaties met strategie en implementatie van een social intranet. Wij demonstreren u graag hoe andere organisaties u voor gingen of gaan vrijblijvend om tafel om van gedachten te wisselen.

Kennismaken?